Friday, 5 September 2014

farewell my friends. Goodbye for good

Assalamualaikum..


Terkesan dengan kata-kata nurkilan dalam novel bertajuk ANTHEM, Hlovate
"Everybody has a past, Everybody lives a present. And everybody deserves a future."

Malam ini momen yg sungguh mengharukan. Kami (Seda, Khaulah, Cik, Sanah, Aina, Zu, Yaya) mengadakan malam Barbecue. Agenda yang dirancang last minute tetap berjaya diadakan. Alkisahnya, bermulalah 'whatsapp warriors' sekadar berbasi-basi melantunkan buah fikiranm kononnya nak farewell party sempena tiga sekawan nak sambung degree, yang sorang uitm.. yg sorang uia, yang sorang lagi ke yarmouk bumi asing. Kira nak menyimpan memori indah bersama. Tapi sebenarnya tak lengkap sebab member lagi dua orang tak boleh turut serta kerana kekangan assignment yg bertimbun. Tak ingat siapa tapi ayatnya ala-ala berbunyi begini.."jom buat bbq". seconds later, semua reply "okay". Saya time tuhh masih belum tahu menahu sbb jarang on the line. Bila baca segala message, jenoh tangan nak scroll down, untuk pastikan perkhabaran tersebut. i was like "macam best jek". Bincang macam mensyuarat jawatankuasa kampung aje.. lokasi pilihan semestinya rumah saya. Alasan: sgt strategik kerana tak ramai famili. Pandai sungguh bebudak nih bagi idea.hahaha

Okay, barang semua siap beli. Termenung sekejap sebab tak tahu apa nak buat dengan seekor ayam yg tlh disembelih. Serius blurr tak tahu camne nak perap ayam! usaha tangga kejayaan dan kami berjaya!!

Bermula laa fire camp, cewahh! barbecue je pon.. tapi serius sangat seronok. kami memaasing ambik port ceghita pasai zaman muda mudi, tang tengah hingus still lap kat baju..wekk! semua ceghita ada dalam poket sebab kami semua membesar bersama dr zaman tadika sampai lah sekolah menengah. Sambil bakar2 ayam dok sembang kencang, gelak-gelak, makan sampai kenyang! Makanan macam-macam terhidang, ada ayam bakar, sosej, kerang, ikan keli, ikan patin, ikan tilapia, bihun singapore, tau fu fah, agar-agar milo, keropok, air sirap limau.. marbeles, tip top!




Setiap permulaan ada penhujung, tepat jam 11 malam semua dah sedia nak pack untukn balik selepas dah basuh segala periuk belanga. Uih, sempat lagi tu 'selfie' reramai.. posing dam macam model terkemuka...hahaha.. kenangan menggamit memori..bersama kita mencipta memori.Farewell my friend, bukan untuk selamanya tapi untuk sejenak masing-masing mengejar cita-cita. THE END.

p/s: we deserve a better future. Fly high my friend!





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...