Friday, 15 February 2013

TaNgGuNg SeNdiRi

Salam Jumaat Semua..

Enty kali ni nak show off sikit about my assignment yang bertimbun. Tu laa ekau, raya sakan lagi time cuti haritu, Cina raya ekau pon sibuk nak beraya. Kan sekarang kena marathon siapkan assignment. Lupa dah ke azam nak dapat pointer ter-Chantekk untuk final year ni?? Opps, final year Asasi je baru pon.

Mana nak kejar ke library cari bahan untuk siapkan assignment Basic Method Research plus nak lawan kemalasan. Serious malas nak masuk library sebab tak suka environment yang suram+kelam. Kelas Poetry pulak nak kena buat analysis short story 'I stand here Ironing' yang sah-sah memang payah nak faham bahasa berbunga non native language I. Banyak kali ulang baca pon masih kabur-kabur asap lagi. Three days after, ada pulak Quiz subjek Linguistic. Nasib baik cuma cover chapter 1 tapi jangan dibuat main soalan-soalan dari my lecturer, jangan biar pisang berbuah dua kali.

The funny thing is, kerja tu semua ada yang lectures dah bagi last week lagi before CNY. Disebabkan habit suka tangguh-tangguh kerja, jadi makin banyak lah. Jangan bawak sampai degree perangai tak senonoh tu sudaa ><


Mood rajin datang sekejap, perginya lama. Nampak gayanya kena sambung esok saja homework tu. Otak sudah tidak dapat berfungsi dengan laju. Minta direhatkan.huhuu



Dalam kesibukan menyiapkan assignment, sempat lagi saya jelajah blog Dena Bahrin http://denakamarulbahrin.blogspot.com/. hehee.. Saja nak cari tahu perubahan sebelum dan sesudah bergelar isteri. Dan senang cakap saya takut nak lalui macam apa yang Dena lalui. As i'm officially 20 soon, baru saja nak habis Asasi.( Kesian ekau Fizah~) Story life pon lebih kurang sama saja. Persoalannya, adakah hidup i pon akan ber-ending macam gitu??? Mental breakdown kejap. 

So, dengan assignment yang sedia banyak ini pun sudah menyesakkan mata dan fikiran, better i put aside my personal problem. Tak kuasa nak melayan~ 







"sudah cukup-cukup sudah, cukup sampai disini saja.."



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...