Monday, 18 February 2013

AkU mAsiH BerNafaSYa AllaH, aKu BersYukuR KeHadratMu KeRaNa MasiH MeMberI AkU KeSemPatan NikMat HiDup....

SeMalaM, TepaT Jam 8:35 TiBa-TibA KelUar PeRcIkaN ApI DaRi PLuG, hAbis SemUa Rakan BiLik TerKeJut daN 'freeze'. kaMi DaLam KeTakUtan DaN TerKejUt.  ALhaMduliLlah, BoX utaMa sHot TeruS, SatU LeveL maHallaH AisYah GeLaP seKeJap. RaSa BerSalaH jUgaK, tapi MuJuR ShOt, KaLau TaK MahU TeRBaKaR BiLik. TaK TaHU MaNa SiLapNya, TiBa-TiBa boleH TerBakaR PlUg TUhh. MunGKin TaK CukUp VoLtaN. TAk KiSaH laH aPa PunCanYa, JaNji SeMua sElaMat DaN TiaAda yanG cEdeRa. ALhamDuliLLah....

Nak teNgoK KeSan DarI TeRBakarnYa Plug???ADa TanDa KeHiTamaN diSiTu~

KePaDa PeMBaCa YanG TeLah MeMbacA EnTry Ini, BeRWasPaDaLaH DeNGaN APa JuA EleCtriCaL ITeM. KaLaU TakNaK JaDI sePeRti Ini:


KeSaN KeHitaMaN BerPunCa daRi PerCikaN aPi YanG KeLuaR DarI DaLam. SeKaraNg saYa MasiH meNunGGu TecHniciaN UntUk rePaiR aPa-aPa yaNg PatuT. SaYa MaNa arIf daLam BaB-BaB MeMbaiki Ni..huhuu 
ALLaH Itu MaHa PeNgasIh, KadaNg-KaDanG KiTa SaHaJa YaNg AlpA DengaN NikmaT dUnia. APa KaTa SElePas Ini KiTa AmaLkan Doa-doA piLiHaN SePerTi:

Bacalah doa pendek dibawah ini dengan harapan Allah melindungi kita :-
من نَزَلَ مَنْزِلا ثُمَّ قال " أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّاتِ من شَرِّ ما خَلَقَ" لم يَضُرَّهُ شَيْءٌ حتى يَرْتَحِلَ من مَنْزِلِهِ ذلكErtinya : sesiapa yang keluar dari rumah dan membaca doa " Aku berlindung dengan kalimah Allah yang sempurna dari segala kejahatan makhluk" maka dia tidak dimudaratkan oleh sesuatu apa pun sehinggalah dia kembali ke rumahnya semula."

credits: SINIMa'a salamah :DNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...