Tuesday, 22 January 2013

Setia Hujung Nyawa



Listen! Listen! Listen!!

Chantekk laa sekarang novel malayu banyak dijadikan filem/drama.. Kalau dulu-dulu lepas baca novel berangan malam-malam dapat jadi watak dalam novel.. haaa, sekarang boleh tengok orang lakon semula utk 'menghidupkan' watak dalam novel... Antara novel yang dah dijadikan filem/drama Lagenda budak setan, Ombak rindu, Adam & hawa dan ada beberapa lagi (tak ingat tajuk)... Recently, sure ramai peminat SETIA HUJUNG NYAWA kan kan kan...Tengok fb rasmi drama tu jer dah berpuluh ribu orang LIKE FB. Untung laa... It's good for industry actually, bila ramai oarang melayu sendiri support drama tempatan...


Aku rasa kalau cari dekat MPH pon dah susah kot novel ni... Kalau nak kena tempah.. Itu satu petanda ramai yang curious dengan Ending SETIA HUJUNG NYAWA...Antara peminat novel yang aku kenal adalah sepupu aku sendiri. Beratus novel dia ada. Sampaikan aku boleh pinjam dekat dia je untuk novel SHN ni...


Okehh, i know ada perubahan jalan cerita SETIA HUJUNG NYAWA. Ada yang pandang itu sesuatu yg positif dan ada jugak yang negatif.. ikot 'cita rasa' masing-masing laa kan...As for me, good enough laa drama tempatan boleh naik sebab dah terlalu ramai yang mengabaikan drama tempatan itu sendiri dengan drama dari Indonesia yang berjela episode...


Credits to para pelakon SETIA HUJUNG NYAWA. terutama Amar asyraf yang berjaya membawa watak Zain Hakimi yang ego tapi sebenarnya sayang dekat Ersalina yg dilakonkan Nelydia. You all dah buat orang lupa pada drama Vanilla Coklat..hehee


Berapa episode drama ini???? admin setia hujung nyawa slot Akasia ada buat status drama ni 28 episode..Sekarang dah sampai episode 18....Another half way to the end~




Sinopsis:


Pengantin perempuan lari? Zain Hakimi panasaran. Seseorang perlu menggantikan tempat Sofea demi maruah keluarga. Datin Adibah kalut mencari bakal menantu bidan terjunnya. Kala terpandang Ersalina Imani, hatinya terus terpaut. Gadis itu segera dilamar. Haliza menerima lamaran untuk anak gadisnya atas sebab tertentu. Juga demi menyelamatkan maruah keluarga. Ersalina terpaksa rela. Dia dinikahi Zain yang langsung tidak mencintainya. Namun, status isteri membuahkan kasih yang bukan sedikit.

Zain cuba menyemai cinta untuk si isteri. Apatah lagi Ersalina terlalu baik melayaninya. Lalu, kasihnya melimpah di hati. Kala berhasrat menyambut cinta Ersalina, isterinya disahkan mengandung. Sedangkan dia belum pernah menyentuh isterinya itu. Kepedihan ini amat dalam lukanya. Ersalina merelakan kemarahan dan amukan Zain. Bibirnya tetap tersenyum biarpun hati luka dilapah. Sewajarnya hukuman ini diterima kerana memang dia bersalah. Tekadnya untuk setia pada Zain takkan dicalar walau apa pun yang terjadi. Dia ingin setia hingga ke hujung nyawa.













No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...