Friday, 11 January 2013

Ahli Politik Campur Tangan diganti Raeng Prathana

Kimberly & Nedech 









Surprisingly, lakorn 'Raeng Pratana' ditayangkan lebih awal seminggu berikutan 'Nuer Mek 2' dibatalkan secara mengejut atas dasar campurtangan dari pihak ahli politik Thailand. Isu sensasi berkenaan menyebabkan ch3 membatalkan tayangan Nuer Mek 2 pada episode 9 sahaja dari 13 episode dan ini menyebabkan jalan cerita 'tergantung' serta mengundang kemarahan orang ramai. Ini menimbulkan tanda tanya ramai penonton yang rata-rata amat meminati lakoran 'mantap' dari Mark dan Mint Chalida (Mteam). Ramai yang mendakwa ini kerana ada campurtangan dari ahli politik -maklumat lebih lanjut baca SINI


Fine, lupakan Nuer Mek 2 yang dah 'hangit' tu... Ch3 tak terus megecewakan penonton apabila pd tarikh 4 Jan, "Raeng prathana" mula menemui penonton pd hari dan waktu yg sama (waktu Thailand).

Bagi peminat lakorn-lakorn dari negara jiran terpaksa menunggu lebih lama dan ihsan dari uploader Youtube, untuk terjemahan bahasa Inggeris. P/s: aku pon kadang-kadang terpaksa tengok yg takdek subb.huhuu



Sinopsis:


Thae/SuApahselalu mencari gara-gara dengan Pittaya yang merupakan anak angkat ayahnya. Pitt amat menghormati ayah Thae kerana telah membesarkannya tanpa membezakan dia dengan anak-anak yang lain. Thae dimanjakan oleh ayah, abangnya P'Yai dan kakaknya P'tai hingga jiwa 'keanakan' makin menjadi-jadi. Hanya Pitt yang berani melawan kemahuannya, dan itu paling dia benci! Bagaimanapun, kejahatan Thae untuk memisahkan Pitt dari kekasihnya Ravee mengundang kemarahan besar  Pitt. Thae pelbagai cara cuba merosakkan pasangan kekasih tersebut untuk menyuruk cemburu yang hadir tanpa dia sendiri sedari. Apabila dia mula menyedari, Pitt telah jauh darinya. Cinta tu kan buta, cinta tu datang macam petir bila keduanya bergaduh, perasaan sayang mula hadir kembali..



Comments:

For me, sincerely cakap storyline lakorn ni memang lain sikit.. Watak nang'ek agak keterlaluan jahatnya. Macam-macam babak yang tak mungkin ada dalam drama melayu, cthnya babak terjun kolam, slapkiss, acu pistul dangan tumbuk-tumbuk. Boleh dikatakan pelakon Thai ni betul-betul menjiwai watak sebab bila penonton tengok pon boleh rasa goosebump dengan air mata. So far memang tak mengecewakan.. Tak percaya tengok!!! tapi je kat YouTube 'Raeng Pradtanah' dr uploader AnnonyBlue.



Storyline memang difference, Cuma Alex tu mamang cute baby face, jadi watak dia kurang menjadi sikit plus dia agak rendah bila nak digandingkan dengan Kimberly. Mujur dia watak sampingan yg jadi villian...Lega sebab dapat 'jumpa' Nedech lagi dalam lakorn ni..agak kurang 'menyegat' lakonan sebab tak ada Yaya..kan3



Setakat ini, episode 3 dah aku tengok dah hasilnya memang 'manthappp'.. episodes ini aja dah buat aku geram dan rasa nak tampar-tampar heroin sebab jahat sangat plus bad mouthed..huh, sumpah memang tak pernah jumpa lagi heroin jahat camtu..Kim macam sesuai pula jadi psycho..hoho What derr, nampak sangat Pitt tu 'caring' dengan Thae lebih sebenarnya tapi sebab dah ada awek so mesti kena behave sikit.. tengok pandangan mata jer dah tau...kan2  Tak lama lagi Ravee tunjuk belang lar tu bila perasan Pitt tu dah tangkap cintun dengan Thae tu..Jeng Jeng




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...