Sunday, 30 December 2012

Perempuan Malas masak



Perempuan zaman Moden sekarang memang lebih suka aktiviti lasak daripada bergaduh dengan periuk kan?!
Dan terbalik pulak bagi lelaki yang sekarang ni ramai menjadi chef spt chef Sherson Lian [5 rencah 5 rasa].
Not only good looking but also good cooker..

Why is this happening?
+Wanita berkerjaya
+Wanita pemalas
+Wanita Tomboy

-Wanita sejak azali memang dah ada bakat 'masak', cuma tidak diasah kerana beberapa faktor. Wanita selalu percaya 'bakat masak' memang untuk kaum wanita dan bila dah kahwin nanti barulah tunjukkan.

- Okeh, remaja sekarang kalau nak masak, suka masak ala western sebab lebih mudah. Masak western untuk peratusan 'menjadi' sangat tinggi dan boleh dapat compliment. So, kalau nak adik-adik atau wife rajin masak dekat dapur mestilah pandai 'puji' sebab wanita ni sangat sensitive dengan kritikan. Wanita cepat lemah jika ada yang comment masakan tak sedap atau kurang rasa, maka wanita jadi tak bersemangat nak masak hidangan lain.

- Lelaki yang suka menunjuk skill memasak melemahkan wanita. Abang-abang suka 'sakat' adik perempuan yang mereka lebih pandai masak (padahal pandai teori) menyebabkan adik perempuan membesar dengan kurang keyakinan.

last word,

"The best Recipe is cooking without Recipe"

Always In My Heart

Assalamualaikum...




Hold on tight,will not be apart,always be ONE,nothing could change...


28/11/2012


Budak kecik ni drive nak sambut birthday dia kat Cameron...'Cuak' juga penumpang kat belakang apatah lagi orang yang kat sebelah..hihii





Ini kek birthday saya...kek coklat!! yeah... Kakak saya comel kan?! :D



Tengoklahh abang-abang sepupu budak kecik..suka suki jerr 'landing' atas katil.. huuhuu



Mama dengan kakak budak kecik makan-makan.. sedappnya 'strawberry' kat belakang tu...


Amboih makcik budak kecik berposing..siap ada partner lagi tuhh!! :P



Kakak nani, abg Afif dan saya!! geram jerr nak tarik cekak princess kakak nih!! :P


           Some part of my biggest family.. I love you, really love You..and will always be with You..



Segmen: TerjahTahun Baru AisyaHumaira'

Assalamualaikum...

Subhanallah, cantik nya gambar pasangan pengantin baru..Dikesempatan ini nk ucapkan selamat pengantin baru, moga berkekalan hingga ke akhir hayat dan mendapat 'waris' yang soleh serta solehah..Aminn...




Rasa menarik pulak segmen INI.. Kalau sebut tahun baru mesti nak sebut baju baru, kasut baru, langsir baru..semuanya baru lahh..hihii.. So, kat sini saya nak sebut azam baru saya bagi tahun 2013..

- Azam yang pertama nak dapat result cemerlang dan pointer CGPA yang tinggi..supaya senang dapat biasiswa..Insyaallah..

-Azam yang kedua nak drive kereta dekat highway balik kampung..Saya sebenarnya takut nak drive tapi ntah macam mna boleh ambik lesen kereta..so, tahun 2013 saya kena jadi lebih berani! :D

Azam-azam yang lain biarlah menjadi rahsia antara saya dengan-Nya..

p/s: kalu dapat topup 30, sya bersyukur sangat..hihiii.. (gurau jerr..V)

Segmen:Memori 2012 Terpahat di Ingatan?

Assalamualaikum....

Hai semua, saya rasa 'terseru' untuk join segmen ini..dia punya tajuk memang menarik sebab Tahun 2012 kan dah nak melabuhkan tirai [bye2 2012!! Hye 2013] <3 p="p">



                                                   Yang nak join juga boleh KLIK sini..


Apa yerr memori yg terpahat kukuh dlm kotak ingatan ni?? Hmm..jap2 nak bukak my cute DIARI ..Hehheh

First and foremost, Alhamdulillah tahun ini dapat lagi ikut Family bercuti dalam dan luar negara... Terasa lagi kemanisan 'bulan madu bersama famili' uhukk (masih single)..haha. saya memang suka travel dan dah menjadi impian saya untuk travel keseluruh pelusuk dunia..Insyaallah.


Yg diatas tu picture yg diambil dalam pertengahan bulan 5 sewaktu bercuti ke Hong Kong...Muka nmpak 'penat' sbb seharian berjalan..huhuu




Yang ini pulak diambil ketika bercuti ke Cameron pada penghujung bulan 11.. Ramai kan famili saya??? ni baru sebahagian aja....hihiii

So, ni laa memori yang manis-manis saya bersama Famili Tersayanggg...YEhaaa!!! yang pahit tak mau dikenang sebab terlalu payau untuk ditelan..Sekian.

Akhirul kalam, yang baik dijadikan teladan yang buruk dijadikan sempadan..



Tuesday, 11 December 2012

Cameron Highland

Hello there!!!!

it has been few week i dont really care my blog... haha
why??
hmm..no reason
just I dont care!
well, if i update i'm sure not much people will read..so i dont care!!
what happened to me??! what ever...


let see,
Last week was awesome!! i spent most of the time with my family.. vacation to Cameron Highland, Malaysia.
It was wonderful vacation. We visited Boh tea Farm...Strawberry farm... Talking about that, i dont really like strawberry at first, but my brother kept convinced and Yes, i love strawberry now. Especially the Ice cream. It was only Rm2 and Rm1.

Moreover, we also visited Smoke House. The House was just like heaven with trees and chairs.. How can i explained? hmm..for people who like English house decoration, It just similar to it..we took many pictures there together and my big nephew was just like a kid although he's 25..hahaha
We took as a couple and posted on facebook just to make people 'O'... hhuhiii

Talked about Cameron, it has changed... i meant the weather is not so cold as before. We brought sweater but we dont wore it because sometimes it's cold and sometimes it's sunny...For me, the weather was almost the same with summer in Hong Kong. But the destination was really meant for me.. i hope i can be there again.. shopping strawberry stuff and vegetables..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...