Monday, 27 August 2012

Tahniah! Selamat Hari Raya :D

                                **~ ~ ~** ~ ~ ~** ~ ~ ~**




Berlalu lah sudah ramadan, 
sebulan berpuasa,



Anak muda dirantauan,
kini pulang ke desa,
ibu dan ayah keriangan....

Haii..Hai...Haii... Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan... (batin takyah lar kott~).. Adik-adik, dapat berapa duit raya??? ada dapat dalam RM100... RM 200???? (dengan muka keterujaan)

Yang kakak-kakak pon masih dapat lagi kah???? huhuuu... Untung lahh!!


flashback.......... [Raya pertama] "jom semayang raya" Semangat jerr suma jalan kaki ke masjid dengan pakai baju barunya..hahaha

"eh, aok tepi sana lahhh..." "taknak! nak duduk tengah biar nampak muka ni hah"...Sibuk jerr abang aku nak bergambar jugak... Takpe, ini hari aku kasi chance sebab Hari Raya. Hahahaha


[Raya ketiga] hari ini special sikit sebab aku ikut rombongan pertunangan saudara aku,tak sangka dia bakal kahwin dengan cikgu yang pernah ajar aku dulu... Tahniah Haris dah cikgu Norbaidura :D
Macam kilat, aku dan syakirah plan nak beraya bersama... satu kereta persona aku angkut pergi beraya kat rumah ustaz Iqbal dan rumah ustazah Raudhah... Nabilah dan afifah pon ikot aku beraya... cantekk lahhh...beraya bersama kawan-kawan dan anak saudara yang sebaya!!!!!!!


[Raya kelima]
Semanagat lagi bangun awal sebab nak konvoi beraya ke rumah cikgu-cikgu sekolah menengah.. Adalah dalam 5 buah kereta. terkejut 'monyet' cikgu aku... 20orang semua datang serbu!
Aku hire sorang mr.driver. Naim sudi gilerrr jadi mr.driver beraya dari rumah ke rumah. Maybe sebab ada bunga-bunga yang sedang mekar, tinggal pilih jerrr mana nak petik...hihiiii


Alhamdulillah, dapat lah 6 buah rumah aku beraya..heheee Tragik bila aku ingat member pempuan aku bawak kete... bawak kete macam bawak jet! seriously, lajuuuuu...Thanks kawan-kawan beri aku kenangan indah di minggu raya... :D 


LOve You!!!!! Umuuahhh!!!

Thursday, 2 August 2012

Moody semacam

Assalamualaikum.....






MOOD terganggu..... Mid-term dah dekat tapi topic tak cover semua lagi... paling stress kelas ELM2143 @ Drama and Literature....


Yes, i know laa mendalami maksud tu payah dan susah...but, kalaulah lecturer ada untuk membantu, aku pasti topik yang susah pon boleh jadi senang... Tapi sebaliknya pulak yg aku hadapi... Lecturer dilihat tidak membantu malahan menambahkan tekanan ada lar... cakap sekejap A, sekejap D, lepas tu assume 'kami' faham apa yg dia cuba sampaikan... arghhh... 




















saya tak mengumpat yerr sbb tak mention sebarang nama.. Bulan puasa ni..huhuuu









Stop that issue!!! 





yeah, ini lah 1st program aku join sejak berada di cfs... "Workshop Adobe Photoshop for beginner"... program ni under Creative Multimedia Club (CMC) tapi takdek pulak Logo cmc di poster kat atas tu...Lupa suddaaa! haha


well, aku just tolong-tolong menyibukkan diri jaga booth... "sis, nak join???" "br. nak join tak, berminat???" Uih, jadi ala-ala promoter jerr..haha.. 


2 hari jaga booth macam2 ragam manusia aku dapat observe... aku dah dapat agak dari riak muka antara mereka yg nak join ke tak.. :D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...