Wednesday, 4 July 2012

::vlogger::

Please be upon to you...

Cakap BAHASA lah, lagi senang (walau BENL student)



video



Mula-mula tengok video nih... memang bad expression aku bagi kat dia nih.. sebab tak faham sangat and dari gaya cakap dia tu aku kurang suka..(at first jerr). 

Then, aku search dan dowload lagi banyak video dia and i found his talent! Good in english (amik TESL la katakan) and the way that he try to attract memang lain dari yang lain...macam mana nak cakap ek?? bukan abnormal! 

ah, tengok sendiri! ^^




see.. he try to be a contemporary ustaz.. and it's not WRONG. I do see his point about our prophet S.A.W.










vlogger nih bagi cerita yang dekat dengan pelajar2..yang kadang-kadang benda 'tu' berlaku dekat diri sendiri (bengg!!)





Ada potongan ayat al-Quran dan hadith siap tersedia dalam video tu! yang kadang-kadang kita tahu tapi buat tak endah..or yang memang kita tak pernah tahu sbb taknak ambik tahu!
(learn from the mistake)
cth: what up bro!! itu gaya the english tegur. Sekurang-kurangnya mereka tegur jugak walau ayat tu nampak berbeza and agak kerek disitu!


kita ada "assalamualaikum.." susah sangatkah nak apply dalam hidup?????

bersikaplah 'husnuzhon' (bersangka baik)  dgn org lain naa ^______^




ada jugak gaya ala-ala public speaking jer..haha
memberi inspiration kepada aku yang lagi beberapa minggu nak kena buat speech!



:: Ada kawan cakap kat aku, "ek elehh..kau ni lambat lah, Anwar Hadi ni dah lama famous dekat You Tube..."

:: So what, aku baru dapat connection and belajar guna medium You Tube ni... (really??)

so, ada sesiapa yang 'lambat' macam aku?? hmm.. cari beliau DEKAT SINI










No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...