Tuesday, 24 July 2012

Bazaar Ramadan in Malaysia :::.



.::gambar hiasan::.



Assalamualaikum....

Hari ke-4 puasa.. apa perubahan yang anda rasa??? lebeh bersemangat atau dah give up?! Jangan give up puasa tau.. puasa itu wajib, salah satu dari rukun Islam...


Bila puasa menjelang, adalah bazaar-bazaar yg menjual macam-macam aneka makanan..Baru-baru ni aku ke bazaar Petaling Jaya (lokasi dekat sebelah pusat asasi IIUM) Hari pertama datang rambang mata tengok makanan..perut tengah lapar suma makanan nampak sedap...kat situ adalah jual nasi dagang, nasi lemak, roti John, Murtabak.. Paling unik ada jual makanan arab (nasi mandi/kabsah). so, ada sapa2 mengidam nak makan makanan arab?????? 


Paling syok pergi bazaar ni, semalam aku dan kawan aku terserempak dengan orang bulan.. siapa tak kenal Dr.Sheikh Muzaffar Shukor kan!!! aku kenal dia tapi dia tak kenal aku....malang sehh! nak dijadikan cerita aku nmpak dia kat dalam kereta benz masa dia asik sibuk mencari parking.. Kami pulak dah siap nak balik hostel... tu namanya tiada jodoh..huhuuu


kami pulang dalam kehampaan dgn ditemani nasi goreng rm2 (tu jerr yang mampu....)


* malaysia kaya dengan makanan!!!!

Wednesday, 4 July 2012

::vlogger::

Please be upon to you...

Cakap BAHASA lah, lagi senang (walau BENL student)






Mula-mula tengok video nih... memang bad expression aku bagi kat dia nih.. sebab tak faham sangat and dari gaya cakap dia tu aku kurang suka..(at first jerr). 

Then, aku search dan dowload lagi banyak video dia and i found his talent! Good in english (amik TESL la katakan) and the way that he try to attract memang lain dari yang lain...macam mana nak cakap ek?? bukan abnormal! 

ah, tengok sendiri! ^^




see.. he try to be a contemporary ustaz.. and it's not WRONG. I do see his point about our prophet S.A.W.










vlogger nih bagi cerita yang dekat dengan pelajar2..yang kadang-kadang benda 'tu' berlaku dekat diri sendiri (bengg!!)





Ada potongan ayat al-Quran dan hadith siap tersedia dalam video tu! yang kadang-kadang kita tahu tapi buat tak endah..or yang memang kita tak pernah tahu sbb taknak ambik tahu!
(learn from the mistake)
cth: what up bro!! itu gaya the english tegur. Sekurang-kurangnya mereka tegur jugak walau ayat tu nampak berbeza and agak kerek disitu!


kita ada "assalamualaikum.." susah sangatkah nak apply dalam hidup?????

bersikaplah 'husnuzhon' (bersangka baik)  dgn org lain naa ^______^




ada jugak gaya ala-ala public speaking jer..haha
memberi inspiration kepada aku yang lagi beberapa minggu nak kena buat speech!



:: Ada kawan cakap kat aku, "ek elehh..kau ni lambat lah, Anwar Hadi ni dah lama famous dekat You Tube..."

:: So what, aku baru dapat connection and belajar guna medium You Tube ni... (really??)

so, ada sesiapa yang 'lambat' macam aku?? hmm.. cari beliau DEKAT SINI










Tuesday, 3 July 2012

:: My special :: (my little girl by Maher Zain)



This song maher zain create for his little Girl... i'm changing it, may i???

i dedicate this song for my special boy in my life...


 MY LITTLE BOY! ^^

i Love him so muchh!!!














                                                          "My Little Girl"
                                                                              (feat. Aya Zain)

You are a miracle
You are a blessing from above
You brought joy to my soul
And pleasure to my eyes
In my heart I can feel it
An unexplainable feeling
Being a father
The best thing that I could ever ask for

Just thinking of you makes me smile
Holding you, looking in your eyes
I’m so grateful for having you
And everyday I pray
I pray that you’ll find your way

You know I love you, I love you
My little girl, my little girl
I ask God to bless you, and protect you always
My little girl, my little girl

You’re like a shining star
So beautiful you are
My baby girl
You light up my world
I pray that I’ll get the chance
To be around and watch you grow
And witness your first steps
And the first time when you will call me “dad”

Just thinking of you makes me smile
Holding you, looking in your eyes
I’m so grateful for having you
And everyday I pray
I pray that you’ll find your way

You know I love you, I love you
My little girl, my little girl
I ask God to bless you, and protect you always
My little girl, my little girl

I could spend hours watching you
You’re so innocent, so wonderful and pure
O God I can not express my gratitude!
But I’ll raise her good, ‘cause all I want is to please You
And now I pray You’ll guide her steps forever

You know I love you, I love you
My little girl, my little girl
I ask God to bless you, and protect you always
My little girl, my little girl

Monday, 2 July 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...