Thursday, 14 June 2012

tidak menjamah nasi selama berhari-hari

Macam apa dah badan aku sekarang, rasa lemah semacam jerr.. keinginan tu ada tapi perut taknak menerima.. rasa meloya jerr tengok makanan.. tambahan pulak sakit kesan dari rawatan braces..
Ini tak lain tak bukan sebab tak sedap hati.. aku memang, selera kena pangkah terus bila rasa kecewa..


Ahad dah start new sem.. sepatutnya aku happy tapi sebaliknya.. Yer lahh sapa yang akan happy bila tengok 'kena repeat paper'. Repeat paper pon aku dah menggigil takut ni pulak kalau kena repeat semester!! mau melayang 'semangat' aku...

Orang cakap senang larh blajar ni semuda ABC 123.. Orang tak rasa apa yang aku alami dekat 'penjara' tu... aku bertunggus lumus study, buat ulang kaji siang malam..aku tak couple, aku tak tadah mata tengok cite korea pon masa exam week..tapi dah takdir aku kena repeat.. apa nak buat?? reda...

lain orang, lain rencahnya, lain universiti, lain ragamnya.. nak jerr aku cabut dari U tu..balik rumah tanam anggur.. tapi silap aribulan kena pesembuq dengan 'sedara mara' jenuh aku nak pujuk mak aku yg kecewa...lagi parah bila kena paksa kahwin nanti.. tak mau aku! cukup lahh anak-anak buah yang aku ada sekarang nihh..







Satu je prinsip aku pegang dari dulu, jangan mengalah! aku percaya ada sebab Allah beri aku ujian ini.. akan ada sinar suatu hari nanti.. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...