Friday, 20 April 2012

Aku Tunggu Kau Part4




Part 4
***awak cantik***

“Assalamuailaikum, unty..uncle…” Aie menyambut huluran salam Sharifah Daniela. Patut lahh Naz hensome.. ada iras mamaya berketurunan Arab mungkin…

“Waalaikumusslam, masuk lah…siapa yang hantar kamu??”

“erm..abang Angah”

“Owh..”

Aie masuk dalam rumah Naz yang dihias rapi dengan barang antic yang semestinya bibeli dari luar Negara. Terlopong mulutnya melihat lampu dari Kristal yang berkilauan “Cantik..”

Agak canggung Aie duduk dikerusi, mana tidaknya dua orang dihadapannya dari tadi asyik meniliknya. Naz yang lebih hingga tak berkedip mata. Mungkin terkejut dengan penampilan Aie malam tuh yang mengenakan busana moden. Naz pun tidak kurang hebatnya, berpakaian formal dia malam itu.

“Naz…ajak papa dan Aie makan..”

“yess, mom”

“Pa..jom..”

“erk..Aishah, jom”

“Hah??” Seingatnya, inilah kali pertama Naz memanggilnya dengan nama penuhh..Sah putus fius!
Conversation di meja makan..sangat-sangat formal, dah macam borak dengan menteri..Terasa bahang tubuh Aie kerana inilah kali pertama dia makan dimeja makan yang ada protocol. Naz disebelahnya dah macam merangkap assistant tak rasmi ambikkan lauk untuknya..ajar cara mengunakan sudu dan garfu dengan betul.. Mama dan Papa Naz sekadar melihat anak tunggalnya itu mesra melayan tetamu. Mamanya seperti kurang selesa bila Aie diperlakukan seperti seorang puteri..

“Aie, target dapat berapa A’s??”

Hampir tesedak Aie dibuatnya apabila En.Tajuddin bertanya soalan macam tuhh..Kott yer pon tunggu laa aku habis makan.. “ tak tau uncle, ikut rezeki..” kata-kata yang tulus dari benaknya. Kan manusia hanya bisa merancang dan hanya Allah yang menentukan..

“papa..trial baru nihh Aie score semua A’s” jawab Naz dengan bangga..Macam laa dia yang score tuhh..

“that’s great, well dear…if you need sponsor I’ll be there..”

Senang hati en.Tajuddin dengan result anak muda dihadapannya..Patut laa Naz pon makin hari makin beriya nak mentelaah..rupanya ada saingan..

“hahahaha..betul ke Aie nihh nakal orangnya?? Uncle rasa happy Naz berkawan dengan Aie, sekurang-kurangnya Naz boleh enjoy di sekolah..”

Aie menggaru-garu kepala yang tak gatal..Seriously dia terkejut dengan sikap Papa Naz. Disangkanya En.Tajuddin seperti Naz yang sebelumnya..pendiam dan mungkin jugak tak suka dengan dia kerana perbezaan status yang sangat ketara.

“Okehh lahh, uncle, saya mintak diri dulu..Angah dah tunggu dekat luar..”

“Dan terima kasih untuk makan malam..”

“lahh, kenapa tak ajak masuk dulu??”

“Ada hal katanya”  Padahal Angah tak cakap apa-apa pon tetapi kerana dia sendiri yang kekok berada di rumah nihh lama-lama. Kang pecah barang mahal kat umah nihh…

“Jom, Uncle hantar..”
Selepas Angah bersalaman dengan En.Tajuddin dan borak kosong seketika.. mereka pulang.. Fuhh, selamat!


Tiba-tiba vibrate handphonenya dan mesej yang receive tertera _thanks for coming and U look pretty tonight.. J awak cantik..

Kenapa dengan mamat nihh? Kang tak jadi fly, terus ke tanjung rambutan..hikhikhik. Tak dinafikan jugak Aie malam nihh berbeza dan Naz jugak segak berkemeja dan berseluar jeans. Bagai pinang dibelah dua!

Aie reply _ Welcome…
Kali nihh Aie pulak yang hilang kata-kata sekadar ‘welcome’ yang dapat dia type.






p/s: mybe lepas nih lambat sikit nak upload sambungan.. focus exam pulak..:p

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...