Tuesday, 29 November 2011

Pathapee leh rak

kisah ketiga "4 hearts of the mountain"

Pathapee Leh rak ( Pathapee love trick)
Dari judul tajuknya saja kita boleh tahu ia berkisar 'jerat cinta'. khun Pathapee atau Din. Jika fai pemilik sebidang tanah ladang manakala Lom pemilik rumah penginapan 'vineyard'. Din pula memiliki sebuah resort bersebelahan tanah milik Lom, dan Fai. Din dari awal kisah adik beradik dia paling bijak dan 'gentleman'. Tiada yg dapat lari dr pandangan tajam Din.

Dikelilingi jiran yg saling berlumba memajukan projek, Din antara usahawan resort muda antara menjadi saingan berat bagi jiran-jirannya. Oleh itu, resort lain berusaha mencari kelemahan Tararin Resort utk menjatuhkan Din. Dengan kedatangan Cha-aim, Din sentiasa berwaspada kerana dapat membaca gadis itu datang dgn niat jahat. Pelbagai cara Cha-aim lakukan utk merosakkan reputasi resort milik Din. tujuannya hanyalah utk 'mendiscredit' resort tersebut seperti yg diarahkan ayahnya. Cha-aim sebenarnya gadis yg baik, dia berpendapat jika dapat menjatuhkan saingan ayahnya, dia akan menjadi anak yg diiktiraf oleh keluarga. 

Hari demi hari, Cha-aim berusaha berbuat licik. setinggi-tinggi tupai melompat, akhir jatuh ke tanah juga, Cha-aim kantoi cuba membayar seseorg utk megempiskan bot pelampung semasa pesta 'the best resort' dan disyaki berkomplot meletak bom di pinggiran sungai. Din tidak dapat menyangkal lagi isi hati sebenar dia fell in love with cha-aim. Namun, rahsia terbesar mesti dia jaga agar resort tidak jatuh sedangkan dia tidak mahu cha-aim dipersalahkan.

Cha-aim tekad utk berubah dan menyelamatkan reputasi Din. Dia menyelinap masuk ke sebuah resort bersebelahan milik Wasan dan mendapat resort tersebut menjalankan perniagaan haram dengan menjual makanan exotic spt otak monyet, tangan beruang dll. Cha-aim ditangkap dan beberapa kali cuba melepaskan diri. Din dapat tahu kejadian itu dan bergegas ke resort exotic. Beberapa tembakan dilepaskan dan ada yg cedera, siapa?? (tengok sendiri...:)

Last episode, pekerja resort melihat 'lembaga' hitam bergayut pada bahu Lom. Lom memarahi pekerja dan memberi amaran agar perkara karut tidak masuk akal ini jangan dihebohkan.. Kisah keempat 4 heart of the mauntain berkisah 'tragik'
cinta, kecurangan, keluarga menjadi intipati lakorn dr thai ini..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...