Tuesday, 13 September 2011

baju Muslimah terlaris...

Up To Date dengan cara Islam


Assalamualaikum...
Meh sini cek Pah nak cite gosip terbaru edisi 2011..hehe..
You all nak pakai baju cantik-cantik tak?? fabrik yg selesa??? namun masih mengekalkan ciri-ciri keislaman???

sebagai wanita..anda MESTI tahu cara pemakaian yg bertepatan dengan sya'riah utk menjadi Muslimah...

perkara asas yg anda WAJIB tahu:

** pakaian yg menutup aurat

** tidak JARANG

** Longgar

** tidak terlalu menonjol










 (actually tak susah nk cari baju yg sesuai dgn ciri-ciri muslimah..Utk menjadi muslimah tak perlu laa nk pakai pakaian yg labuh, seperti berjubah dan memakai purdah..cukup laa pakaian itu menutup aurat..)

(so, buang jauh pandangan negatif susah nk cari baju yg berciri muslimah...oke?? ) XD





di bawah nihh antara Link blog atau laman-laman sesawang yg boleh anda search utk cari pakaian MUSLIMAH melalui online... local dan negara jiran  (indonesia)  :

http://murahjer2u.blogspot.com/2011/03/t-shirt-muslimah-zariya-collection-part.html

http://www.salamsantun.com/onlineshop/

http://www.tshirtlabuhmuslimah.com/

http://zariya-muslimah.com/shop/index.php

http://www.butikdewi.com/

http://www.baju-bajumuslimah.com/


but i suggest you all cari baju kat sini: :)
i do prefer buy muslimah t-shirt here because it's look nice dan harga pon Cantekkk! :P




http://zariya-muslimah.com/shop/index.php

saiz yg desediakan:




See, bnyak kan baju yg cantik-cantik dgn saiz yg sesuai dgn kita sebagai wanita Islam.. Islam pada nama, i.c dan penampilan..InsyaAllah.. sama-sama kita berubah :)


jom, pakat beli baju muslimah okehh??! hehe

Faktor apa bikin Blog???

heran..napa ramai suka Blog..

Blogger nihh apa keja??




faktor Blogger suka berBlog : (adalah seperti yg berikut)

"business banyak maju bila gna blog"



"Gua bosan"



"Gua nak bagi ilmu kat orang lain"



"Gua suka kutuk orang..."



"puji orang hobi Gua.."kuikui



"Saja suka-suka..." = ='



"gua suka orang tau pasal gua..." :0



"Blog gua adalah diari gua.." (^__________^)




"Blog adalah tmpat strategik utk mengumpat" yer dak?? (blurr)






hah, mna kedudukan blog korang???
faktor ap korang blog???


korang tanya laa diri sendiri yer..:P

Final dah dekat!!!

hai...
Lembab macam siput laa ak nihh.tak .. dah laa x update lebaran 2011... skang dah nk masuk final bru kucar nk update blog bfore 'pencen' sekejap..huhuu


Raya thn nihh takdak beza dgn raya tahun lepas....juz thn nihh lebeh lebeh malas bikin kuih raya..akk aku malas..aku malas...abg aku lagi lah malas malas..huhuu...eh,lpa lak thn nihh kami suma raya ke Terengganu masa raya ke-3 arituhh.. perjalan jauh bikin pinggul serta pinggang rasa nk terpisah dari badan.huh! lagi laa suspen aku kat dalam ketan bila tetiba je keta yg dipandu abg aku brek mengejut, diikuti pulak keta belakang langgar keta kami..tak teruk ponn..juz ter
'cium' sket je..tak tau laa nk salahkan sapa sbb dalam waktu jem..macam2 perangai driver kite leh tengok...but, overall, TERBAEKK!


Cuti raya kali nihh tak lama..lebeh kurang seminggu jerk..pas tu kembali ke universiti..adohaii, dah nasib diri dapat musibah bila dengan tidak sengaja gigi aku patah!! aku nangis siott...mna tak nya..esoknya aku ada speaking test..gila aku wat tak tau ngn gigi yg sudah hilang nihh...haisss..gigi hilang pakwe larii....(ape ak ckp nihh)


Well, smpai agenda sebenarnya... lalalala 22hb Sept 2011 aku dah final sem 1...Sem 1 baru!!! sabar je laa... exam dah dekat, still tak tau nk baca buku ap...english pulak makin lama makin low..abiss, bnyak kali kelas cancel...what ever je laa...yg penting pas exam cuti 3 bulan,... so, nk rancang awal plan mengexpandkan badan nihh..hahaha



final...finale...finalis..suma bikin aku runsing!!! yer dakk...



copy dr fb member:

nothing can be done i think..just wait..and see what happen..then just accept without any word, and face it with calm even it's hard..

dan sorang agy member aku berkata:

Ladies, if a girl ever steals your man, there's no better revenge than letting her keep him. REAL MEN can't be stolen.

Saturday, 3 September 2011

rindu saat-saat itu...


wahai malam...
tatkala dikau menjelma,
membawa bersama memori 'semalam'
tak pernah dan takkan pernah ku lupa...


aku pernah carik
ditusuk kawan.
aku pernah menyentuh
cinta manusia.
namun ianya sementara...
kini hanya tinggal memori semalam...







 Ya Allah..terasa ingin menangis bila mana aku melihat video yg ditagkan oleh sahabat juga saudara ak sendiri.. teringat aku di zaman muda mudi ku (skang tak tua agy)..zaman form5.. peristiwa setahun yg lepas menggamit beribu kisah aku dan dia..aku dan mereka...


mereka yg pernah menjadi kemudi-kemudi kapal form5..

5 taufiq
5 mahmudah


  

 Form 5 atau dengan kata lainnya "senior".. bukan laa status yg boleh dibanggakan.. banyak tanggungjawab yg perlu dipikul dan dilaksanakan.. menjadi pengawas dan dalam masa yg sama sebagai sahabat betul2 menguji aku tatkala itu... pernah aku terluka dan menjadi parut yg paling dalam namun sekarang tanpa aku sedari parut itu kian sembuh bahkan parut itulah yg menjadikan aku kuat seperti sekarang.. aku rindu saat itu..


  aku tak pernah membayangkan betapa susahnya hidupku sekarang berbanding dahulu.. kini aku perlu berdikari..berdiri di kaki sendiri.. tiada lagi kata-kata semangat dari ustazah-ustazah serta sahabat-sahabat.


  Sedih rasanya bila ada yg membawa cerita bahawa adik-adik aku di sekolah tak lagi menghormati guru bahkan bermusuh dengan rakan sendiri. aku bukanlah bijak mengatur kata untuk menasihati org lain..diri sendiri pon masih terumbang ambing tapi sekurang-kurangnya  agar adik-adik berubah kepada lebih baik takkan pernah putus ku doakan..



aku rindu saat itu....





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...