Sunday, 21 August 2011

BERAKHIR SUDAA LEADTRAIN...

Alhamdulillah...

tamat jugak akhirnya leadtrain yg dianjurkan LTD selama 2 hari (Sabtu dan Ahad)..yg disertai budak2 course IRK,BAR,BEN... Overall, seronok sgt join program ilmiah nih...lebeh kpd aktiviti2 santai almaklumlaa bulan puasa.. hehe..








Mula-mula aku taknak join mende nihh...tpi it's compulsory to all student IIUM..nak tak nak join jugak laa...taknak tu bukannya ap..patutnya minggu nihh aku balik Pahang sambut birthday mak ngn famili, oleh kera akitiviti nih..TERPAKSA laa aku cancel balik kampung..Waaaaa!! (kelam dunia).. Well, org kg aku ckp Tak kenal maka tak Cinta... 2 hari join semua aktiviti akhirnya aku seronok melakukan dan IKHLAS... Semua aktiviti tuhh bermanfaat aper...antaranya..leadership n management...pastu ada Iftar Jama'ie (buka puasa ramai2)...paginya pulak ada Qiammullai..n before closing ceremony ada slot "critical thinking" how to solve problem outside the box! macam presentation ada..lucu2 semua...hahahaha









Lupa lak pasal leadership; definisi bg influence to others.. Keberkesanan hujah2 yg disampaikan oleh motivator Muhamad Syaari yg jugak bekas graduan IIUM belom dipraktikkan..well, akan ada masa nanti utk dipraktikan... eh, dlm dia bercanda..ada jugak keluar Pendengaran aktif..hehe







About critical thinking nihh... aktiviti ada yg similar dgn apa yg diajarkan di kem PLKN dulu... aku masih ingt, dulu aku pernah disuruh dlm group bina negara sendiri atas kertas makjong...aku jugak ingt  camne tak logiknya negara yg kami create base on brainstorm ramai ahli..hehe... Tak sangka ap yg aku pelajari dulu dinamakan critical thinking a.k.a singkatan GSM yg bakal aku pelajari nanti di sem 3..ooOO









TAK KENAL MAKA TAK CINTA... program nihh sedikit sebanyak beri impak positif dlm diri.. bahkan aku berpeluang kenal dan berkawan dgn ramai org.. lalala







sorry,takdak pict utk disharekan..terlalu leka join this program..haha







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...