Friday, 3 June 2011

Ta'aruf Week in UIAM

Assalamualaikum... salam ukhwah fi sabilillah....

erm, jangan plek na ana(saya) ckp sopan dan santun sama persis muslimah sejati... Cewwahhh!
Alhamdulillah.. berakhirnya sudah minggu Ta'aruf... ana dah tak rasa janggal dgn dunia universiti..Insyaallah... tpi, di Nilai nnt tak tau laaa~

First day di sini mmg ana blurrr.. huhuu.. cam duduk dlm jail..hikhik..mula2 jelaa.. lama lama ana rasa seronok pulak sbb ta;aruf week nih schedule tak padat sangat.. boley tdo bila ada je waktu free.. ha ha.. Suasana di sini, mmg lebeh islamic dan akn terus dikekal kan.. Insyaallah.. nma pon international islamic university..hu3..

Exam bukan nk cakap ap laa, mmg susahh sesangatnya... sesuai utk budak genius je spe nak dpt title "exampted"... 1/100 org je kott~ ramai yg cakap english placement test disini lebih susah dan lebeh mencabar dr MUET! percaya tak???? hhm, lebeh baik korang percaya yerr.. student di sini bukan calang org tau, klu stdent medic off course laa straight A+ sssssss... kemainn agy... ana je kot yg agak 'LOW'..


Ape2 pon..skang ana dah jd student BEN (bachelor of english) insyaallah ana akn dapat menyaingi merek2 yg straight A's tuuu... Actually, jgn plek tau walau ana BEN, tpi modul kitaorg ada islamic programme... hmm, ana nak ubah persepsi org lain yg anggap BEN nihh just utk "Gedixx" n "troublesome"..huhuu..
BEN tak bermakna kita nk jadi org barat.. tpi, kita nk faham bahasa org len.. mcm, org cina yg fasih berbahasa melayu..

oH, not forgot THANKS alot to the sisters n brothers di sini yg telah menjayakan program nihh.. program yg Terbaekkk!! ana faham bukan semuanya perfect.. ada sikit prob tuhh kira lupakn je laa.. yg pentingg tak deppress sangat.. akk2 pon baik2 jerr... yg brothers tu tak tau laa sbb jarang communicate.. tpi, look they all cool jerr.. takdek nk marah2.. hikhikk..

Now, i'm waiting for my bus to Nilai, how long tak tau laa... ana tdo je kott dalam bus nnt.. hah hah..!

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...