Tuesday, 28 June 2011

aku kebingungan kerana kebengongngan!!!

 tajuk pon dah penin..bhuhu

Hari nih kelas sket jer... so, byak laa bejalan meninjau kawasan yg tak berapa nak luas nih.. tiap aku nak bangunan C, sure ade society itu club ini... samapai skang aku tak wat decision nak join yg mana satu..BANYAK SANGAT!! kalau laa ada yg tau mne club yg bagus dan banyak aktiviti..sure aku akot cakap org tu... tapi, rata rata aku tanya semua kata best belaka.... abis, takkan aku nak masuk semua kott..tamak betol!! hahahahaha

problema..problema... elaun bila nak mashuk nihh...nak gak merasa guna det elaun...
sabar jelaaa!!!

Wednesday, 22 June 2011

Banyak ilmu aku dapat hari ini....

Dear diari....

skang baru saja usai mengerjakan solat Maghrib... penat siang tadi masih bersisa..huh...

Hari ini satu block bangunan hostel terputus bekalan air.. Moga-moga tak lama..Aminn.. Kelas hari ini start awal 8 pagi. sampai laa jam 1ptg.. kelas bertukar ganti... pastu sambung agy jam 4 till 6 p.m.. tu laa rasa badan nihh lemah semacam, banyak tenaga habis.. Tapi...... banyak ilmu aku dapat... Aku suka subjek yg aku pelajari sekarang.. about komputer system.. dapat laa tau jugak pasal komputer and devices... bukan tu jerk, kelas FIM pon best.. Basic theme of Al-quran.. alike kite pelajari Tauhid at secondary school la.. just the lecturer tu ske tanya soalan yg hard to answer...


Kelas yg paling ak payah  nak attend and takut nak absence.. Kelas english..Although i am a BEN student but not good in english at all.. Tadi kena ceramah panjang pasal 'copy' and 'paste'.. syyyyy..taknak laa cite panjang2... nnt kang jadi hot news pulak... moga kelas hari nihh menjadi ikhtibar kepada aku dan rakan-rakan supaya follow the rules.




okey laa, sampai sini je entry...Assalamualaikum

Tuesday, 21 June 2011

hidop aku jalani kini~

A month has passed... i am now an undergraduate iium... i bring hope to reach my trophy..hikhik..komainn, speaking pulak ak..opss!



Lama tak update post baru...seiring waktu berjalan, aku sibuk dengan hal-hal study...masih mencari keserasian dengan tempat dan schedule yg tak berapa nak padat actually...hihii.. orang cakap kalau takdak gambaq maka tak best laa org nk baca post2 yg kita update...erm, masih mencari kebenaran fakta dan kenyataan yg tidak berdasarkan sumber itu~ooooo













Adohhh! tak semangat nk upload gambaq2 nihh... slow cam siput wifi nihh... papepon bersyukur je laa ngn apa yg ada...hukhuk

beberapa gambaq nihh sudah cukup menggambarkan keremajaan dan kedewasaan aku..cewahhh

korang layan je laa yerk! ;)




dari kanan, Nabiha, Sal, Sherin, me, and Sya










Dormmate in Nilai ..love u girls!!! :)












hahaha.. sejak dok hostel nihh..asik tepikir nak balik je..asal ari Khamis menjelang,mula laa hati gundah gulana rasa nak balik je...balik pon rumah akk..best jugak laa...asal nmanya 'rumah' hahaha...minggu nihh rsa cam nak balik umah akk lagi..sbb my ili nabilah pon balik jugak...hihii..

Tuesday, 14 June 2011

what a tragic day!

my first class berakhir dengan ketidaksihatan! adoiii, penangan bercuti aritu makan aiskrim plus air batu mengundang penyakit tekak yg amat kronik....

   Semalam amatlah memilukan..tak boley tdo langsung... tekak rsa cam nak terbakar.... dah laa kelas mula trus KO... dtg lambat laa...tak tau ada kelas laaa....hmm, minggu ni amat merungsingkan!

Pagi td ak g lagi jumpe doktor...aih, mentang-mentang laa klinik ade kat tingkat bawah jerr.. ari2 rasa nk bertandang! er, doctor pon heran asal laa demam ak tak kebah2 alias surut?!! dapat dua hari cuti... tapi tak tau nk gne surat cuti tu mcm mne....huhuuu

    Kalau diberi pilihan ak nk dok kat rumah jerr...kat sane ada mak yg jaga...erm, rindunya laa dgn bubuk tawar mak! :( mak...nak balikkk (eksen org sakit)....

Friday, 3 June 2011

Ta'aruf Week in UIAM

Assalamualaikum... salam ukhwah fi sabilillah....

erm, jangan plek na ana(saya) ckp sopan dan santun sama persis muslimah sejati... Cewwahhh!
Alhamdulillah.. berakhirnya sudah minggu Ta'aruf... ana dah tak rasa janggal dgn dunia universiti..Insyaallah... tpi, di Nilai nnt tak tau laaa~

First day di sini mmg ana blurrr.. huhuu.. cam duduk dlm jail..hikhik..mula2 jelaa.. lama lama ana rasa seronok pulak sbb ta;aruf week nih schedule tak padat sangat.. boley tdo bila ada je waktu free.. ha ha.. Suasana di sini, mmg lebeh islamic dan akn terus dikekal kan.. Insyaallah.. nma pon international islamic university..hu3..

Exam bukan nk cakap ap laa, mmg susahh sesangatnya... sesuai utk budak genius je spe nak dpt title "exampted"... 1/100 org je kott~ ramai yg cakap english placement test disini lebih susah dan lebeh mencabar dr MUET! percaya tak???? hhm, lebeh baik korang percaya yerr.. student di sini bukan calang org tau, klu stdent medic off course laa straight A+ sssssss... kemainn agy... ana je kot yg agak 'LOW'..


Ape2 pon..skang ana dah jd student BEN (bachelor of english) insyaallah ana akn dapat menyaingi merek2 yg straight A's tuuu... Actually, jgn plek tau walau ana BEN, tpi modul kitaorg ada islamic programme... hmm, ana nak ubah persepsi org lain yg anggap BEN nihh just utk "Gedixx" n "troublesome"..huhuu..
BEN tak bermakna kita nk jadi org barat.. tpi, kita nk faham bahasa org len.. mcm, org cina yg fasih berbahasa melayu..

oH, not forgot THANKS alot to the sisters n brothers di sini yg telah menjayakan program nihh.. program yg Terbaekkk!! ana faham bukan semuanya perfect.. ada sikit prob tuhh kira lupakn je laa.. yg pentingg tak deppress sangat.. akk2 pon baik2 jerr... yg brothers tu tak tau laa sbb jarang communicate.. tpi, look they all cool jerr.. takdek nk marah2.. hikhikk..

Now, i'm waiting for my bus to Nilai, how long tak tau laa... ana tdo je kott dalam bus nnt.. hah hah..!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...