Sunday, 15 May 2011

Happy teacher's Day

Assalamualaikum..... ahaaakk, ahaakk, testing 1..2...3..okehh..



TEMA
“GURU PENJANA TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA”


dengan lafaz Bismillah, sy Hafizah ingin mengucapkan SELAMAT HARI GURU buat semua yg bergelar guru.. sempena sambutan hari guru esok bersamaan 16 mei...hu3 Especially to my lovely brothers Saiful azizi, Saiful Azlan, Izamin syukri...to all my beautiful sisters Kak Ani, Kak Ina.. tak lupa jugak kpd cekgu cekgu sek rendah bukit bota, ustaz ustazah SMAC, cekgu kelas tuition DOMINO, cekgu driving school ckg Rosdi dan ckg Rosman, jurulatih jurulatih PLKN kem gambang,semuji resort....



Seiring dengan tema sambutan hari guru 'transformasi' yg bermaksud mengubah atau membawa ke arah perubahan penciptaan.. ala ala transformer gtuu..heee, moga All tabah menghadapi kerenah ank murid yg bermacam ragam dan hyper active cam sy nie dengan sabar dan tabah..hu3


teringat sy kecik2 dulu bila tengok anak buah td berhempas pulas nk siapkan kad 'selamat hari guru' (besarr!!), nk kne type "Boria warga pendidik SKBB"..hehe, xpe nsib bek ade mk sedara yg baik hati nk tolong setting dan printkan..hikhik.. Dari petang anak buah ngn dua agy member dia menonggeng smbil mewarna kad tuh ngn colour air.. haha.. mse sy dulu tak tepikir lak nk wat kad besar, just bwak bunga orkid hidup bg kat cekgu..sy kecik dulu lbih memilih nk bwk bunga hidup, leh gak cekgu2 tanam..ha3


nk tau ape yg ank buah sy wat utk cekgu2 dia??? hehe, tak mintak izin pon agy niehh..xpe dok, tak kena saman kan?? hahaha



BORIA WARGA PENDIDIK SK BUKIT BOTA
Salam sejahtera kami ucapkan,                                        Cikgu  Junainah nama diberi,
Kepada hadirin yang dimuliakan,                                       Bila mengajar tegas sekali,
Kehebatan boria kita dengarkan,                                       Namun begitu muridnya pasif,
Boria 6 bijak mohon dendangkan.                                     Itulah yang membuat  dia naik angin.

Ustaz Bahari guru besar kami,                                           Datin Seri Rusnani is our teacher,
Orangnya garang tapi baik hati,                                         She is so funny and looks so pretty,
Mukanya macam P.RAMLEE,                                            She is pretty like Dato’ Siti,
If bagi motivasi is so usefull for we.                                When she get angry dapat kasut free.

Berbadan kecil comel sekali,                                            Teacher Nazarina cikgu PSS kami,
Berkereta MYvi setiap hari,                                              Orangnya cantik lagi baik hati,
Siti Salmina nama diberi,                                                  Mukanya macam Lisa Surihani,
GPK 1 kami sanjungi.                                                        Kalau ambil gambar dia first sekali.

Teacher Salmah Ali cikgu KT kami,                                 Cikgu Rusitah guru Muzik kami,
Rupanya manis menawan hati,                                       Suaranya merdu bagai bidadari,
Tak pernah jemu mengajar kami,                                   Beliau mengajar kami bola jaring,
Nasihat diberi tersemat di hati.                                      Kalau dia tiada sepilah kami.

Teacher Noreha guru kelas kami,                                   Ustazah Wati cikgu BA kami,
Wajahnya cantik lagi berseri,                                           Setiap hari pakai tudung ARIANI,
Dia ada anak dalam kelas kami,                                       Kalau betul semua dapat coklat free,
Nama anak beliau SITI BALQIS.                                         Beliau ada anak namanya HASIF.



hoho..ni laa yg bakal dipersembahkan ank buah sy ngn kwn sekelasnya besok.. moga sukses yerk! (",)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...