Tuesday, 3 May 2011

cheritera kelako

Assalamualaikum... hai2 org disanaaaaa..wwww
hahahaha, dr siang td ak dok gelak sorang2.. mengilai pon ader..nk djadikan cite, ade laa sorang cekgu ak nih.. dgn tiba2 je sent msj tgh malom buta kte esok (means ari nhh) blajar parking kol 9pgi..tempat ak blaja tuh jauhh...ak pon apa lagi atas katil dok sok sehh sok sehh..tak buley tidoq! cuak jerp...

jeng..jeng.. 8.50pgi cekgu dah tecegat dpan umh..ak pon dengn lagak cool pdahal kalut nk mampuss... adoss! ak telupa ic!! ngn muka tak malunyerr...ak mintak cekgu patah balik..cekgu pon ape lagi garu2 kepala yg tak gatal..dah jalan separoh tepaksa u-turn! I'M SORRY (T-T).. akehh cekgu, beress, xdek pe dahh tetinggall..majuuuu terruss! ak pulak bg arahan..hiphip

jempot member dok tang sekara..burak2 kosong..aih, tak perasan dah sampai.. lolololo... ak bg member ak try dulu wat parking...sja kte cuak pdahal so excited..lalala... ak nmpak kwn ak bwk keta plus cekgu kat dalam masok side roundboard! alaaa , tmpat pokok2 tuu.. kuang kuang2.. ak tak tau laa spa yg nmpak lagi...kira benasib baek kantin tak bukak harinih..klu tak sure jd wayang umum!..oleh kerana kononnya nak jd kawan terbaekkk, ak wat laa tak nmpak..ak coool jerrp.. lgi pon ak tak jangka cekgu nk tmatkn sesi latihan dia...pekara biasalah bg org nk blaja drive..kan3...tak smpai 10 mnit, kwn ak sapa ak dr belakang.. muka dia bepeloh peloh n pucat cam bru nmpak antooo... hahaha. sah, kes gelabahh!

it's my turn!!! heh heh..yes, finally! msok jerp cekgu tak abis agy ngn sisa gelak dia.. hmm..lucu sngt kott..bg ak besa2 jerpp.. ak wat tak tau n  fokus on pemanduan jerp.. kwsn tuh sempit, dah laa keta blaja bnyak..mcm2 boley tejadii..tak pasal2 ak follow member tu kang...mm, ak paling alert ngn lori panjang sekor tuhh.. ye la benda alah tuh dah laa besar plak tu panjang..dah mcm gajah betemu semutt..
(  ak laa semut tue~ )..


okehh2..KO! bru ak tau susahnya nk handle stereng.. time kne pusing habis paling ak emo.. sempat ak beleter kat cekgu, " cekgu, takdek ke stereng yg senang sket...payohh betol nak pusing..kang tecabut jgn salahkan sy" hahaha..cekgu kat sebelah panas telinga laa kott..ak dok asik membebel cam mak nenek..huahuahua... jap gear 1..pas tu gear R..adooiii..payohnya idop! sengal~ asik mati enjen jerpp.. keta nih osak kott.. bwk sket mati enjin..sket kedepan mati lagi enjin..arrghh! Oppss, telanggar satu tiang..camne boleh telanggar ak pon tak tau.. tak nmpak pon batang idong tiang tu td..tetibe telanggar..hahaha...hmmm 2 kali wat pusingn cekgu tukar pljar.... berjam jugak laa nk tunggu my turm balik..cekgu dah lupa kat aku kott...tak pon sjew wat tak nmpak! huh! menanti dan terus menanti.. tibalah giliran ak kembali. member ak dah berjam relax still tak mampu..so, aku lah! howyeah! ak dah emo tunggu.. dlm hati, " siap ka kancil, ak pulas2 telinga ka smpai abis!" (evil lough).. org kampung kte, practice make perfect.. betol lahh tuhh... kali nih ak lebih bijak mengendalikan menatang berenjin nihh.. tak langgar tiang 'zebra' dan dapat kurangkan mati enjin.. pencapaian terbbaekk fo eva!

cara cekgu ak laen sket.. dia ajar ak pelan pelan.. step by step.. means, pas nih ak kena wat dakian bukit ngn menatang tuhh..Insyaallah..cekgu laen suma wat on the same day..ak kena pass..pas tu boleh laa jumpa en.jpj mintak approve..hhaha



hilang macam debu, datang mcm angin~
cekgu ak laa tuhh.. ader gaye cam chipsmore jap ad jap xdek..hmm..pas nih ntah bila nk pulas menatang besi tue.....

n nope my niat nk peli2 spew2 okeh..just want to share some story of my life * peace *

meet my old friend, fariha.. 5 tahun dah kot tak jumpe..tak sangke sama sifu..egegege~

1 comment:

  1. bese la tu enjin mati... siap mandi sauna lagi.. abis basah kusyen tue... hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...