Sunday, 22 May 2011

at Gambang Water Park- cuti-cuti pahang!

 hai Alls... korang pegi mana cuti hujung minggu, i means arini???? weekends that i will never forgot till my last destiny!






Hoho,, ak wat petama kalinya bermain sakan permainan air di Gambang water Park resort yg terletak dengan Maran-Kuantan berhampiran  25 Km dari Kem PLKN Gambang, Semuji Resort..Perjalan dr Chenor mengambil masa kira-kira 1 jam 20 mint,,,hehe

Harga ticket?? ermm, sorry laa, tak tahu menahu sal ticket bab ak suma kne sponsar dek abg abg ak...lalalala
bawah 90cm dapat FREE TICKET!

Dah lama ak berimpian nak bercuti kat negeri sendiri.. sehari pon jadilah...sekurang-kurangnya ak tak ketinggalan dgn kemodenan negeri sendiri..haha, lebeh menghappykah ak, bila dapat habiskan masa bersama famili...(walaupon mak tak join td).. Ak pergi bersama Abg Pin dan anaknya Mimi dan Najmi.. pastu famili Abg Awng pon join sekali..Kak Long lambat sampai td..hmm, dapat men ngn Nani jap jerr...Afif dan Naim pon tak dapat laaa nk betanding men 6 LANE RACER, 2 times i plays with this, so awsome!!! badan smpai terangkat cam nk terbang..hahaha, confirm the longest in MALAYSIA


ingatan: sesiapa yg ada penyakit parkinson or tangan lemah tuhh tak digalakkan bermain tau... 


6 LANE RACER (LONGEST IN MALAYSIA)



banyak lagi permainan air kat sini..contohnya satu permainan ramai..6 orang diperlukan tuk main benda menatang nihh...Mula2 ak main nihh laaa..FAMILY RAFT RIDE.. mula men mmg sikit bedebar tapi dua tiga men mmg best! tak caya cuba laaa..x payah penat2 heret naik tangga pelampung, ada disediakan..


FAMILY RAFT RIDE




After that, cuba lak try men berdua! hehe.. meh dating men CRYSTAL SLIDE dan GALAXY SLIDE...ak men ngn ank buah jerr...Oh, yg nihh kne guna pelampung yg perlu disewa...galaxy slide nihh, gelapp jerr..tau2 bandan heret sana sini...kihkih



CRYSTAL SLIDE


GALAXY SLIDE



Paling popular kat sini WAVE POOL! kat sini je ak penah nmpak kolam yg ada ombak cam kat tepi pantai! tmpat len ak tak tau laaa..hehe..lucu bila teringat Nani takut ombak?! abg nak men pon dia tak bagi..hahaha
ak men ngn pelampung besar, duk kat ats tus relax jerr bab ader org tolak...Najmi paling suke men kolam ombak nihh...


WAVE POOL


okeh, ak pon budak agy kehh! ak men AQUA PLAY!! jangn plek bab org besar len pon men jugak..konon nk teman adik..hahahaha..Ader ikan pirana kat ats tuhh, bila mulut dia dah penuh, air akn tercurah ke bawah...Nani nangis bila tekejutt ada air terjun kat situ?! :P..Ramai yg menunggu saat2 mulut ikan tuhh penuh dibawah..lalalaaa


AQUA PLAY





ak pon men jugak KIDS SLIDE looo... hehe..malu lak bila ak men gak gelongsor air budak2...ak tengok pengawal tak marah pon..ak men jerr tanpa hiraukan org lain...hehe..pandai compony kaut untung, dekat jerr nak buth makanan..hahaha, pewott budak, cepat jer laparnya bila terbau jagung ngn kentang wedges...hehe









Gambang waterpark nihh tak men duit cash! tempat nihh men top-up!! bila kita beli tiket, kita akn dapat 'gelang' yg ada no eletronik kat situ..so, bila dh masuk, kita just guna duit yg ada kat dalam gelang tuhh..kalau dah habis, jangan risau ade belambak kedai top-up cam COCO PIZZA and PENGUIN EXPRESS..tak sedar jerr duit kita habis macam air..:P

GIFT SHOP, cam besa laa, macam sourvenir aderr keychain, baju t-shirt berlogo penguin..nk beli swim trunk or bikini pon boleh..hehe..BUrkini tuk muslimah pon gerenti terjual...nak pakai baju besa pon boleh, takdek spe melarang...



** beza OCEAN PARK Hong Kong (4 thn dulu pergi) ngn gambang water park nihh adalah ocean park tempat men cam di Genting Highlands, manakala gambang water park lak sumenye mainan air..tapi satu persamaan, dua tempat nihh THE BEST!!


















No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...