Friday, 27 May 2011

budak kampung masuk university..

Assalamualaikum....
maaf laa klu ayat bi nih berterabur sket.. lma tak speaking soalnya.. hehe


3 days left.. and i'm going to reach my ambition!!! but somehow, i still afraid of the days i'm gonna trough... a day gonna be 1000 days in jail...uuwwwww~

pack thing! what i have to bring?! how many?! erm, that how i feeling right now,' depression'..  what i must to bring there... last yesterday.. my brother and i round all the Bandar Kuantan.. just to search and buy a big  beautiful bag and leather shoes..!! finally i bought them both..  stress of stuff
..stress of the test EPT and APT!

Went KL! tomorrow i gonna went there.. bring all the stuff and  and my soul..
how i am gonna trough the hard time there.. there will a friend that will be friend with me? who will wipe my tears went i felt sick.. MOm~ i love u.. i don't want to leave you..please let me stay..hukhuk
I remembered went i get fight with my camp's friend, i cry all night quietly.. and what if that happen again?! NO... i don't want!

UIAM! a place different at all! all the members are foreigner and most of all from others place... such a depress situation!



like or not.. UIAM, here i come!!!!! :(

Monday, 23 May 2011

Baju besar utk org gemuk!!

OPpppsss!! sorry dgn tajuk post ak arini... termos badan ak tgh menggelegak agy nihh..mne taknya, bulan 5 ari tuhh ak hantar 3 kain pasang kat stu kdai jahit nihh...janji manis blaka bila ckp akn siap cepan within 20 mei..bila ak g 20 mei dgn lagak slamber ckp Tak siap agy..okehh, fine!! ak hntar bnyak so kne sabar laa mybe rmai sgt costumer kott!

And hari nih..ak pegi lagi setelah seminggu melebihi tarikh yg dijanjikan..wahh, cantiknya baju..bila ak balik nak cuba-cuba..ak posing kiri, ak posing kanan..WHat!!! besaqnyaaa!! cam bukan baju ak..saiz bdn ak 's' jerr..ini bju saiz 'XL' maaa... tak kira, ak g semula kedai tuhh..mintak tailor tuhh oter smula..ak taknak pakai dlm perasaan tension!! di cakap just besar seinci jerr..JERRR!! asal ak rasa cam dua org sama saiz bru padan ngn baju thh..ah, tak kira, ak nak bju tuhh siap oter gakk, jumaat nihh ak datang amik semula..n klu silap agy nihh..ak akn maskkan nama kedai sekali dgn tailor tuhh dlm FB  dgn label ' kedai tukang tipu'..huh, biar dorang tau rasa tinggi rendah langit....



oke laaa..dahh kuar persaan marah yg terbuku sjk pagi td..skang ak dah penat...nakk  zzzzz.. bye!


** kdai nihh akn tersenarai tempat ke-3 ak takkan pergi daa...

tangisan ank yatim melihat tanah runtuh..

MENANTI DI BARZAKH

Ku merintih aku menangis
Ku meratap aku mengharap
Ku meminta dihidupkan semula
Agar dapat kembali ke dunia nyata

Perjalanan rohku melengkapi sebuah kembara
Singgah di rahim bonda sebelum menjejak ke dunia
Menanti di barzakh sebelum berangkat ke mahsyar
Diperhitung amalan penentu syurga atau sebaliknya

Tanah yang basah berwarna merah semerah mawar dan juga rindu
Tujuh langkah pun baru berlalu seusai talkin bernada syahdu
Tenang dan damai di pusaraku nisan batu menjadi tugu
Namun tak siapa pun tahu resah penantianku


itulaa antara rangkap bait2 lagu menanti di barzakh..... lagu tersebut memberi impak bahawa yg pergi tetap akan pergi..  Takziah diucapkan kepada keluarga mangsa Tanah runtuh di Hulu Langat... Dikhabarkan di media antara yg paling teruk terjejas adalah Rumah Anak-anak yatim... Seramai 25 mangsa tertimbus di bawah runtuhan..dan perkembangan baru adalah 9 maut dan 9 lagi masih dirawat serta 7 lagi masih hilang... Bomba dan penyelamat masih giat mncari dan terus berharap masih ada yg terselamat dibawah runtuhan...(makluman semalam)

Dan siang tadi ak baca paper, 7 orang jenazah telah selamat dikebumikan dalam satu lahat.. Moga mereka ditempatkan di tempat-tempat org yg beriman... Walaubagaimanapun, yg masih hidup harus kita doakan supaya cepat sembuh dan tabah menghadapi Ujian ini...Aminn... 

Tiap kali ak dan mak baca pasti kami berasa sebak melihat keadaan ini.. dah laa mereka kehilangan slah satu ibu bapa mereka..dan sekarang mereka teruji dgn pengalaman yg sukar..Aku tahu ini adalah ujian utk mereka, menaikkan ketaqwaan mereka..tpi apalaa daya hati ini..ingin juga merintis...

Seharusnya, kejadian ini serta tanah runtuh di bukit Antarabangsa menjadi contoh dan ikhtibar bahawa tidak harus ada pembalakan yg tidak terkawal... Pokok-pokok besar amat penting untk menahan tanah-tanah dari terhakis oleh hujan dan air... tapi ada lagi manusia2 yg mementingkan diri,  hanya memikirkan bagaimana utk mengaut keuntungan tanpa memikirkan nasib org lain.. tak terfikirkan mereka, suatu hari keluarga mereka akan menempati kawasan2 yg telah terhakis????! pentingkan diri takkan menjadikan kita kaya..malahan kita miskin dari segi kemanusiaan...



 sama-samalah kita mendokan kesejahteraan hidup sesama insan.....

Sunday, 22 May 2011

at Gambang Water Park- cuti-cuti pahang!

 hai Alls... korang pegi mana cuti hujung minggu, i means arini???? weekends that i will never forgot till my last destiny!






Hoho,, ak wat petama kalinya bermain sakan permainan air di Gambang water Park resort yg terletak dengan Maran-Kuantan berhampiran  25 Km dari Kem PLKN Gambang, Semuji Resort..Perjalan dr Chenor mengambil masa kira-kira 1 jam 20 mint,,,hehe

Harga ticket?? ermm, sorry laa, tak tahu menahu sal ticket bab ak suma kne sponsar dek abg abg ak...lalalala
bawah 90cm dapat FREE TICKET!

Dah lama ak berimpian nak bercuti kat negeri sendiri.. sehari pon jadilah...sekurang-kurangnya ak tak ketinggalan dgn kemodenan negeri sendiri..haha, lebeh menghappykah ak, bila dapat habiskan masa bersama famili...(walaupon mak tak join td).. Ak pergi bersama Abg Pin dan anaknya Mimi dan Najmi.. pastu famili Abg Awng pon join sekali..Kak Long lambat sampai td..hmm, dapat men ngn Nani jap jerr...Afif dan Naim pon tak dapat laaa nk betanding men 6 LANE RACER, 2 times i plays with this, so awsome!!! badan smpai terangkat cam nk terbang..hahaha, confirm the longest in MALAYSIA


ingatan: sesiapa yg ada penyakit parkinson or tangan lemah tuhh tak digalakkan bermain tau... 


6 LANE RACER (LONGEST IN MALAYSIA)



banyak lagi permainan air kat sini..contohnya satu permainan ramai..6 orang diperlukan tuk main benda menatang nihh...Mula2 ak main nihh laaa..FAMILY RAFT RIDE.. mula men mmg sikit bedebar tapi dua tiga men mmg best! tak caya cuba laaa..x payah penat2 heret naik tangga pelampung, ada disediakan..


FAMILY RAFT RIDE




After that, cuba lak try men berdua! hehe.. meh dating men CRYSTAL SLIDE dan GALAXY SLIDE...ak men ngn ank buah jerr...Oh, yg nihh kne guna pelampung yg perlu disewa...galaxy slide nihh, gelapp jerr..tau2 bandan heret sana sini...kihkih



CRYSTAL SLIDE


GALAXY SLIDE



Paling popular kat sini WAVE POOL! kat sini je ak penah nmpak kolam yg ada ombak cam kat tepi pantai! tmpat len ak tak tau laaa..hehe..lucu bila teringat Nani takut ombak?! abg nak men pon dia tak bagi..hahaha
ak men ngn pelampung besar, duk kat ats tus relax jerr bab ader org tolak...Najmi paling suke men kolam ombak nihh...


WAVE POOL


okeh, ak pon budak agy kehh! ak men AQUA PLAY!! jangn plek bab org besar len pon men jugak..konon nk teman adik..hahahaha..Ader ikan pirana kat ats tuhh, bila mulut dia dah penuh, air akn tercurah ke bawah...Nani nangis bila tekejutt ada air terjun kat situ?! :P..Ramai yg menunggu saat2 mulut ikan tuhh penuh dibawah..lalalaaa


AQUA PLAY





ak pon men jugak KIDS SLIDE looo... hehe..malu lak bila ak men gak gelongsor air budak2...ak tengok pengawal tak marah pon..ak men jerr tanpa hiraukan org lain...hehe..pandai compony kaut untung, dekat jerr nak buth makanan..hahaha, pewott budak, cepat jer laparnya bila terbau jagung ngn kentang wedges...hehe









Gambang waterpark nihh tak men duit cash! tempat nihh men top-up!! bila kita beli tiket, kita akn dapat 'gelang' yg ada no eletronik kat situ..so, bila dh masuk, kita just guna duit yg ada kat dalam gelang tuhh..kalau dah habis, jangan risau ade belambak kedai top-up cam COCO PIZZA and PENGUIN EXPRESS..tak sedar jerr duit kita habis macam air..:P

GIFT SHOP, cam besa laa, macam sourvenir aderr keychain, baju t-shirt berlogo penguin..nk beli swim trunk or bikini pon boleh..hehe..BUrkini tuk muslimah pon gerenti terjual...nak pakai baju besa pon boleh, takdek spe melarang...



** beza OCEAN PARK Hong Kong (4 thn dulu pergi) ngn gambang water park nihh adalah ocean park tempat men cam di Genting Highlands, manakala gambang water park lak sumenye mainan air..tapi satu persamaan, dua tempat nihh THE BEST!!


















Friday, 20 May 2011

Selamat tinggal, SAYONARA

Assalamualaikum.. selamat petang sumanya..hehe walau pon daa malam. T-T

Hari ini hari...errm, tak tau laa nk ckp ap..masih tekejut dengan test jpj pagi td kott.... ditambah pulak dgn perasaan keciwa :( tak terpilih nk masuk KPLSPM ambilan julai.. dah laa pape prepare utk uia tak wat agy sbb berharap program perguruan tuhh.. so skang kene kelam kabut uruskan suma laa.. Astaghfirullah..

by the way, ak finally lulus jpj..pas nihh lesen 'P' daa.. Alhamdulillah.. rse mcm nk lompat2 ke kat tengh2 padang sekolah memandu..hahaha, sangat sangat happy..Lalalala.. ye laa, da laa sjak malam td tak tdo lena, bangun seawal 3 pagi gara gara kecut perut.. teringatkan test aja mampu membuatkan jantung ak berdegup kencang mcm sket2 agy nk kne heartattack (laju macam LRT) ..haha..makan pon takdek selera dan perut meragam jerr..aik, pass test je trus suma penyakit hilang??! dasar ak nihh penakut!

hoho, klakar pulak teringat kejadian pgi td..dah pass test pon ak masih taknak balik..berat hati..cehh, takdek laa, just takut laa nk tumpang org yg sembarangan nihh..suma lelaki pulak tuhh.." cekgu, sy taknak balik ngn dorang, sy tunggu cekgu je laa, petang pon petang laa"..bukan ap, ak takut mak ak marah pulak nnt blik ngn org lain...so, better tunggu je laa cekgu...cekgu pulak tunggu ank murid dia yg lelaki test lepas semayang jumaat..ak pa agy dok surau tunngu Zohor..ZZzzzz jap..hehee pastu, dalam kul 3 lepak jap kat kantin konon nak support member2..lastnye kena sakat dek cekgu2 memandu..layan je laa... ade patut sakat ak "jom g test sekali lagi" kte dek sorang cekgu cina..ak pon tekejut mengalahkan beruk jatu pokok "what?", " taknak daa cekgu, sy daa tak sanggup, nak pengsan rasanya!"..suma cekgu gelak kat ak.. hahaha

Hari ini, bukan hanya ak happy..cekgu Rosman ngn cekgu Rosdi pasti lebeh happy.. berjaya jugak nk murid yg agak agak lembab nihh..huahua.. pasnih ak takdak daa kelas memandu, tak perlu daa nk kuar awal2 pagi or petang hnya nk blaja drive..huhuu..touching pulak ak bile teringat sorang member ak 'hasanah'..dulu kami sama hadiri ceramah, wat ujian statik..tpi sakng terpaksa bepisah sbb ak dulu yg test ngn jpj.. :(

hasanah..klu awk baca nihh, ingt tau ak always kawan kau dunia dah akhirat..thanks temankanku mse kite sama2 belajar dulu, jerit2 dalam keta, sma2 bedebar drive utk nek bukit, msj pagi petang....mungkin skang kita akn ada haluan masing masing..tpi, nanti kita pasti jumpa lagii....Goodluck ea jpj nextweek, wat yg terbaik..chayokk!hukhuk

wat my ex'wife'..heheee..thanks psal pengalaman u tuuu..i, sure u akn baca post i nihh..so, thanks alot darlinx..weekk!hahahaha


cekgu Man!! ckgu Di!! cekgu Azura!! cekgu along!! cekgu pink!! Uncle!! akak kaunter!! hasanah!! Ain!! Imah!! Mira!! fatin!! Husna!! mJ!! Fiq!! amerr!! khalida!! Njdah!!  i'm gonna miss u All..


banyak memori manis, tawar, pahit kat sekolah memandu Jelapang Teguhh..berbulan ak wat mcm sek sendiri..akhirnya smpai masa tuk SELAMAT TINGGAL...

Sunday, 15 May 2011

Happy teacher's Day

Assalamualaikum..... ahaaakk, ahaakk, testing 1..2...3..okehh..



TEMA
“GURU PENJANA TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA”


dengan lafaz Bismillah, sy Hafizah ingin mengucapkan SELAMAT HARI GURU buat semua yg bergelar guru.. sempena sambutan hari guru esok bersamaan 16 mei...hu3 Especially to my lovely brothers Saiful azizi, Saiful Azlan, Izamin syukri...to all my beautiful sisters Kak Ani, Kak Ina.. tak lupa jugak kpd cekgu cekgu sek rendah bukit bota, ustaz ustazah SMAC, cekgu kelas tuition DOMINO, cekgu driving school ckg Rosdi dan ckg Rosman, jurulatih jurulatih PLKN kem gambang,semuji resort....



Seiring dengan tema sambutan hari guru 'transformasi' yg bermaksud mengubah atau membawa ke arah perubahan penciptaan.. ala ala transformer gtuu..heee, moga All tabah menghadapi kerenah ank murid yg bermacam ragam dan hyper active cam sy nie dengan sabar dan tabah..hu3


teringat sy kecik2 dulu bila tengok anak buah td berhempas pulas nk siapkan kad 'selamat hari guru' (besarr!!), nk kne type "Boria warga pendidik SKBB"..hehe, xpe nsib bek ade mk sedara yg baik hati nk tolong setting dan printkan..hikhik.. Dari petang anak buah ngn dua agy member dia menonggeng smbil mewarna kad tuh ngn colour air.. haha.. mse sy dulu tak tepikir lak nk wat kad besar, just bwak bunga orkid hidup bg kat cekgu..sy kecik dulu lbih memilih nk bwk bunga hidup, leh gak cekgu2 tanam..ha3


nk tau ape yg ank buah sy wat utk cekgu2 dia??? hehe, tak mintak izin pon agy niehh..xpe dok, tak kena saman kan?? hahaha



BORIA WARGA PENDIDIK SK BUKIT BOTA
Salam sejahtera kami ucapkan,                                        Cikgu  Junainah nama diberi,
Kepada hadirin yang dimuliakan,                                       Bila mengajar tegas sekali,
Kehebatan boria kita dengarkan,                                       Namun begitu muridnya pasif,
Boria 6 bijak mohon dendangkan.                                     Itulah yang membuat  dia naik angin.

Ustaz Bahari guru besar kami,                                           Datin Seri Rusnani is our teacher,
Orangnya garang tapi baik hati,                                         She is so funny and looks so pretty,
Mukanya macam P.RAMLEE,                                            She is pretty like Dato’ Siti,
If bagi motivasi is so usefull for we.                                When she get angry dapat kasut free.

Berbadan kecil comel sekali,                                            Teacher Nazarina cikgu PSS kami,
Berkereta MYvi setiap hari,                                              Orangnya cantik lagi baik hati,
Siti Salmina nama diberi,                                                  Mukanya macam Lisa Surihani,
GPK 1 kami sanjungi.                                                        Kalau ambil gambar dia first sekali.

Teacher Salmah Ali cikgu KT kami,                                 Cikgu Rusitah guru Muzik kami,
Rupanya manis menawan hati,                                       Suaranya merdu bagai bidadari,
Tak pernah jemu mengajar kami,                                   Beliau mengajar kami bola jaring,
Nasihat diberi tersemat di hati.                                      Kalau dia tiada sepilah kami.

Teacher Noreha guru kelas kami,                                   Ustazah Wati cikgu BA kami,
Wajahnya cantik lagi berseri,                                           Setiap hari pakai tudung ARIANI,
Dia ada anak dalam kelas kami,                                       Kalau betul semua dapat coklat free,
Nama anak beliau SITI BALQIS.                                         Beliau ada anak namanya HASIF.



hoho..ni laa yg bakal dipersembahkan ank buah sy ngn kwn sekelasnya besok.. moga sukses yerk! (",)

Friday, 13 May 2011

rumah idaman


ak tak terkecuali ingin memiliki rumah idaman.. before that ak kne cari jejaka idaman..pas tu boleylah merancang ank-ank idaman laak....baru laa lengkap hahaha
hmm..rumah mcm mna yg ak idamkan??? lebeh kurang cam ini laa





pandangn sisi


rumah 'bungalow' ak nnt tuhh mesti kne 2 tingkat dan banyak bilik.. famili ak besar dan ramai... blom agy campor ngn sedara mara yg datang berkunjung..klu kecik2 sgt nnt bersesak sesak lak.. haha




depan umh


nih tempat letak keta ak dan future husband..gagaga.. nmpak leh muat 2 keta je uhh..hmm, takpe laa nnt lma2 simpan duet leh besarkan agy tempak ltak keta nihh.. haha





pintu utama

yg nihh mmg menjadi pujaan hati.. pintu utama! ruang legar kena laa besar bab nak rehat pas tanam2 bunga kat tepi2 rumah... sejuk mata memandang..ahasss



living room 1
hah! yg nihh owg kg ak panggil living room kontemporari... yuppp, nmpak simple n peace..nihh ak jadi ruang utk famili ak dan future kids ak... nak men lari pon bolehh takdek pasu bunga antik yg akn berderai..hihiii



living room 2

living room 2 nihh akn jadi ruang tuk para tetamu.. sume bende temasuk perabut mestilah putihh herpp...sesuai dgn citarasa my future husband..gagaga



ruang mandi..haha..kolam laa weyhh..mesti kena ada.. ak nihh ske 'berendam'.. agypon berenang atau berendam kat umh sendiri lebeh selamat.. air kolam tue leh sejukkan sekitar ruang legar luar.. klu ada majlis leh wat kat situ.. takyah susah2 hidang air! ahaksss




dapur eksklusif ak nak memasak.. serba benda nmpak kontemporari but simple... relax jerr ak nk belajar memasak nnt..wahahaha!




dapur nihh jd dapur basah kot... famili belah ak suke masak ramai2.. ada yg menggoreng, ada yg tumbuk lada..ada yg nak siang ikan sambil duduk.. macam2 laa.. muat punya! dah tuhh masak ala-ala kampung..sesuai laa tuhh dapur bercirikan kayu!





Pink! pinky akn menjadi ciri utama bilik tidur bakal2 ank pempuan ak.. biar laa ank ak yg dapat merasa kesenangn hidup punya bilik masing masing..nak letak sticker ke nak gayut2 pape pon boleh asalkan pink atau putih..cantekkk bahhh! tak macam ak yg kne berkongsi bilik!







yoyooooo... ni pulak bilik bakal bakal anak teruna ak.. hahaha.. besanya budak laki kecik2 akn ikott citarasa mak tapi bila dah besar mulalah nak tampal pemain bola laa..idol laahh.. hnn..ak kne prepare dinding kosong tukk mrk mempamerkan kesukaan mereka...





:P nihh bilik tidur ak!! warna silver..i likesss! suma perabut dan kalit nmpak elagan.. cehhh..ngada siott ak..



"GAGAL"

Salam... huhuuu.. pekataan 'gagal' tu petama kali ak merasa slma 18 thn aku idop..huhuu
but, i just think positive.. gagal sekali tak bermakna gagal selamanya.. lgipun gagal ujian memandu jerp pon...

Semalam, otak ak dah blank saat mula memandu tuk test bukit ngn jpj... wat nih salah...wat tu salah... tkan clush berbunyik..hah, ak panik serta merta!! yg jpj tu lak ngn lagak bungkak marah2 ak kat ats bukit.. amik msa 4.50 saat nak nek bukit, mne tak nek sehhh jpj tua tue.. klu laa dia cuba memahami ketegangan ak???? dr pagi menunggu kul 3 ptg bru leh test, mne ak tak hangin dan ilang mood??? hhmm..ak tak memahami butir2 percakapan dia, tpi budak2 len perasan ak kna marah teruk?? ak pon wat poyo jerkk...nk marah ak ikot kau laa en,jpj tua! 

cekgu ak lak asik merayap ntah kemana, saat ak perlukan dia, dia takdek! betapa hancurnya hati ak :(
tepaksalah mintak tolong ngn cekgu len.. cari 'cekgu angkat'..mujur laa ada yg sanggup membantu insan yg teraniaya ini..uhukuhuk~ ak ingt dah gagal kna balik, ak pon daa tk than ngn cuaca panas.. migrain ak dah mula control minda dan jasad ak!! hmm... walau gagal kna test tuk bahagian 2 iaitu masok bandar.. what?! NO!

Nak wat camne agy, ak kuatkan je laa hati lawan penyakit ak yg mula mengambil alih... okehh, ak bwk agak elok laa..just ade sket2 part yg ak sndri pon tak tau ape dh jadi..mujur, en.jpj tuh baik hati..walau muka dia masam mencuka.. n nampak garang, takut siot ak! dia bg aku lulus! time kasih en.jpj..

tetiba ada sorang cekgu pempuan cari ak dah berkata " awok, awok jangan sdeh yerr, bukan saloh awok, keta tuh yg bermasalah, cable tang clush dah putus!" " oO0, yg keta berasap tuhh, keta yg sy bawak td??" hmmmmmmmmmmmmmmmm... ak, heran... bila ak pikir2 blik, patut laa npe ak tkn clush jerp berbunyi.. hmm.. dah terlambat, ak ttp kna mengulang.. mne ak nak cari keberanian lagi..ak dah tak mampu nk menghadap kelas2 yg pasti memboringkan!

Next week kna laa ak mengulang test bukit..aduhhh! ak tah trauma! boleh pengsan ak lahh!



pesanan: spa2 yg kja jpj dan ade dikalangn famili dia bekerja jpj, tolong laa beritahu mereka jangan nak marah2 sangat.. semangat org boleh hilang dan berasa lemah sangat.. lgipon org yg kna test jpj bukanlah reti sangat nak drive agy, ingt org takdek perasaan kew??? tolonglaa memahami....klu nak marah2 sgt org pgi tukar kja jadi polis penjara! 

Tuesday, 10 May 2011

Dilema seorang bakal mahasiswi

Assalamualaikum... dah solat belom kwn??? hikhik,kat sy jangan tanya na..paham2 je laa


arghhh..grgr...errr..erk! ak skang dah aderr gya putus cinta..wat itu salah..wat ini salah..serba tak kena..serba tak betoii..adohhh! masolah masolah!! mne laa ak nak pilih nihh (smbil garu-garu kepala yg tak gatal)
bukan aku sorang kott tpi bejuta sebaya ak merasakannya! what we call "DILEMA"..

dlm keadaan cam gni teringat ak pda poems ' The Road Not Taken'.. DUA jalan atau dua pilihan..yg mna aku pilih tuk dilalui... ???????????? aku TAK TAU>>>TAK TAU!!!

mne laa yg terbaik bg aku nihh?? asasi bahasa inggeris UIAM atau teruss berharap pda MAKTAB yg bgai menunggu kucing bertanduk! ikotkan hati nak dua-dua! haha.. asasi dan maktab, kedua-duanya yg terbaekkk.. klo diploma vs asasi tuhh senang je laa reject diploma kan.. buts, now there some uncontrol feeling..lol! masalah utama AKU TAKUT MENYESAL!

first, asasi bi uia.. nak masuk dapat bantuan kewangan dr kementerian pengajian tinggi...tpi, aderr ujian tahap iQ pulak cam ujian bahasa inggeris, bahasa Arab..n Tilawah..yg tuhh ak takutt tuhh..ak alah sket ngn tasmiq nihh..btw..kne prepare hafal surah or baiki tajwid pembacaan...mne laa tau kot2 tekena nnt... yg kurenng bekenan dihati pulak campus kat Nilai.. jauhh nyarrr!


Second choice, MAKTAB perguruan...hari tuhh dah dipanggil interview tpi keputusan terima atau tak tak tau laaa...pandangn family, they prefer this one..sbbnya ader elaun per bulan dan gerenti dapat tempat posting.. adik beradik pon rmai yg guru..haha..mmg dr dulu ak becita nk jadi guru.. niat nk jadi peguam tepaksa ak kubr dalam-dalam bab dahh mmg tak mungkin! tapi tu laa..tak dapat signel ap2 lgi..


tkut jugak ak klu reject asasi tetibe tak dapat maktab..tak ke nayerr nnt?! xmao ak tanam anggor dahh..ponatt jenmm!










oke laa tu je laa entry kedua ak tuk hari nihh *peace*

aku selamat mendarat :O

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuhh! :P

Ce cite ce cite....
hhmmmm..ye laa. okehh!

citenye taklah menarik sangat pon...suma pasal AKU. Alahamdulillah..selamat ak hari nihh kne makan ngn harima0..grgrgr! tak tau laa camne ak boley pass ujian memandu KPI (ejaan sbeno ak tak tau)..owg cakaplaa..kne pass kpi dulu bru test JpJ pulakkss~ so skang ak dah pass, means jumaat nihh ak akan ketemu ama bapak JPJ..lalala..skang ak malas nk pikir cuak ke tak nnt..sbb sgt2 ponat dgn situasi siang tdi...

slame nihh ak blajo bwok keta, parking sisi dan parking tiga penjuru..just that it! but today, mse kpi cekgu nak test ak kat jalan bando..dalam kete tuhh, macam soklan panas ak kne jawab..klu tak jawab or beri jawapan negatif akn membuatkan ak GAGAL..huh..ak nih kan minah lurus a.k.a lurus bendul! dia tnya ak jawab..tak bnyak pikir dahh..mne ak tau jawapan uhh will kill me! OMG

nk tau soklan2nyerr..hmm..ab bg tau sket je yerr..bab yg selebehnye ak dah lupa..amnesia pas tekejut td..haha..cekgu tnya betubi-tubi macam machine guns! awk tau jalan A??? ( errm..errmm..Tak!) camne boleh tak tau?! awk tak alert...oke..pandai drive ( hah, yg tuh sy pandai..hehe) good..means awk pass thp satu soklan sy.. (what?!) oke, skang tekan minyak...tekan minyakkk... (okehh!) ...skang awk bg singnel kiri ( haaa..ape..ape??!) huh! camtu laa lbeh kurang soklan2 nyerr..poneng palo aden ngejawabnyeww sehh!

ak nihh kan lurus plus becokk..cepat2 ak cite kat cekgu ak ape yg ak lalui td... ntah laa ak cite tuhh menyinggung dia ke tak..bab tak dapat bce mimik muka cekgu yg power senyapp tuhh..mybe ade laa kot dia kecewa ank murid dia bg jwpn2 yg tak memihak kredibiliti dia sbg cekgu ak!


just tinggal 3 hari nk test jpj..klu lulus ak tak jumpe dah ngn cekgu kesayangan aku tuhh..tetttt! member ak pon ak pasti rindu rinduan nanti..tetttt!

Monday, 9 May 2011

tiang zebra

Salam...00llaaa~

hmmm..lme tak mengupdate blog nihh..kekadang lupa sudaaa..org busy sokmo skang...hari2 sebok dok pulas telinga kancil..hikhik

hari nihh, wat petama kalinya, ak tak langgar tiang zebra nuhh..sedikit happi tapi aderr sebanyak banyaknya takot dengan hari esok..mintak2 laa ak leh wat yg terbaikk..nihh demi masa depan ak..acehhhh...

ok la, meh ak aderr cite gamana pelajar baru (ak la tuhh) nk bawok keta..dulu2,ak ingt senang jerp bwk keta..upanya tidak! semalam ak cuak glewww.. mse naik bukitt..adoiii.. semalam 5 tiang jugak ak bejaya jatuhhkan..cekkk mettt! aderrr cekgu pink tuhh,xtau laa nme aperr,ak tengok dia pkai bju pink tu sal ak panggil dia gtu..hakahakk..suke sangat sakat ak..!

hari nihh..sumenya dalam keadaan baikk..tpi kwn ak laa tak selamat..hmm..dia try nek bukit hari nihh..n keta dia 'melompat' atas tuhh..pkare sme penah ak alami..hahahaha..sambil tunggu kwan praktis driving, ak ngn lagak bosannyeww..pi borak tin kosong ngn cekgu pempuan..cekgu tuhh peramahh..hmm,leh pulak cekgu tuhh sakat2 cekgu ak sorang nihh.."maaann.....ooo....maaann!...tak tau laa cekgu ak tuhh wat muke camne..tpi geli telinga aku dengarr...aku ape agyy..'gelok besorr'laaa  hahahahaha! bukan senang nk sakat cekgu aku tuhh..sbbnye dia tuh pendiam mne berani org nak men2kan dia..ak yg mulut tecabott ekor pon mati akal klu nak borak ngn dia..just senyappp jerr.. kekadang tuhh ak wat laa lawak bodoh tuhh pecahkan keheningan dan kesunyian and lastnyerr ak jerr cakap sorang2..huhuuu

time kasih jugak kepada kera-kera di kelas memandu td..taklah terasa sepi sgt dapat tengok gelagat kera2 memanjat..mengendong anak..makan buah sawitt..hihiiii...kan bagus klu ak leh tengok kera drive keta.. leh ak uplod gambo kat blog..:P


ok laaa.. dah penat laa..tangan da kebass~ nyete

Tuesday, 3 May 2011

Baby face beauty


Synopsis:
A drama about a woman in her 30s getting a job in a clothing company as her 7 years younger sister and the events that follow.
A romantic comedy about the ever so young looking lead character who overcomes her handicap of being a credit delinquent and having only a high school diploma, fullfilling her dreams and love.














Lie to me/ sweet scandal

so exsited waiting for this drama..lalalala











cheritera kelako

Assalamualaikum... hai2 org disanaaaaa..wwww
hahahaha, dr siang td ak dok gelak sorang2.. mengilai pon ader..nk djadikan cite, ade laa sorang cekgu ak nih.. dgn tiba2 je sent msj tgh malom buta kte esok (means ari nhh) blajar parking kol 9pgi..tempat ak blaja tuh jauhh...ak pon apa lagi atas katil dok sok sehh sok sehh..tak buley tidoq! cuak jerp...

jeng..jeng.. 8.50pgi cekgu dah tecegat dpan umh..ak pon dengn lagak cool pdahal kalut nk mampuss... adoss! ak telupa ic!! ngn muka tak malunyerr...ak mintak cekgu patah balik..cekgu pon ape lagi garu2 kepala yg tak gatal..dah jalan separoh tepaksa u-turn! I'M SORRY (T-T).. akehh cekgu, beress, xdek pe dahh tetinggall..majuuuu terruss! ak pulak bg arahan..hiphip

jempot member dok tang sekara..burak2 kosong..aih, tak perasan dah sampai.. lolololo... ak bg member ak try dulu wat parking...sja kte cuak pdahal so excited..lalala... ak nmpak kwn ak bwk keta plus cekgu kat dalam masok side roundboard! alaaa , tmpat pokok2 tuu.. kuang kuang2.. ak tak tau laa spa yg nmpak lagi...kira benasib baek kantin tak bukak harinih..klu tak sure jd wayang umum!..oleh kerana kononnya nak jd kawan terbaekkk, ak wat laa tak nmpak..ak coool jerrp.. lgi pon ak tak jangka cekgu nk tmatkn sesi latihan dia...pekara biasalah bg org nk blaja drive..kan3...tak smpai 10 mnit, kwn ak sapa ak dr belakang.. muka dia bepeloh peloh n pucat cam bru nmpak antooo... hahaha. sah, kes gelabahh!

it's my turn!!! heh heh..yes, finally! msok jerp cekgu tak abis agy ngn sisa gelak dia.. hmm..lucu sngt kott..bg ak besa2 jerpp.. ak wat tak tau n  fokus on pemanduan jerp.. kwsn tuh sempit, dah laa keta blaja bnyak..mcm2 boley tejadii..tak pasal2 ak follow member tu kang...mm, ak paling alert ngn lori panjang sekor tuhh.. ye la benda alah tuh dah laa besar plak tu panjang..dah mcm gajah betemu semutt..
(  ak laa semut tue~ )..


okehh2..KO! bru ak tau susahnya nk handle stereng.. time kne pusing habis paling ak emo.. sempat ak beleter kat cekgu, " cekgu, takdek ke stereng yg senang sket...payohh betol nak pusing..kang tecabut jgn salahkan sy" hahaha..cekgu kat sebelah panas telinga laa kott..ak dok asik membebel cam mak nenek..huahuahua... jap gear 1..pas tu gear R..adooiii..payohnya idop! sengal~ asik mati enjen jerpp.. keta nih osak kott.. bwk sket mati enjin..sket kedepan mati lagi enjin..arrghh! Oppss, telanggar satu tiang..camne boleh telanggar ak pon tak tau.. tak nmpak pon batang idong tiang tu td..tetibe telanggar..hahaha...hmmm 2 kali wat pusingn cekgu tukar pljar.... berjam jugak laa nk tunggu my turm balik..cekgu dah lupa kat aku kott...tak pon sjew wat tak nmpak! huh! menanti dan terus menanti.. tibalah giliran ak kembali. member ak dah berjam relax still tak mampu..so, aku lah! howyeah! ak dah emo tunggu.. dlm hati, " siap ka kancil, ak pulas2 telinga ka smpai abis!" (evil lough).. org kampung kte, practice make perfect.. betol lahh tuhh... kali nih ak lebih bijak mengendalikan menatang berenjin nihh.. tak langgar tiang 'zebra' dan dapat kurangkan mati enjin.. pencapaian terbbaekk fo eva!

cara cekgu ak laen sket.. dia ajar ak pelan pelan.. step by step.. means, pas nih ak kena wat dakian bukit ngn menatang tuhh..Insyaallah..cekgu laen suma wat on the same day..ak kena pass..pas tu boleh laa jumpa en.jpj mintak approve..hhaha



hilang macam debu, datang mcm angin~
cekgu ak laa tuhh.. ader gaye cam chipsmore jap ad jap xdek..hmm..pas nih ntah bila nk pulas menatang besi tue.....

n nope my niat nk peli2 spew2 okeh..just want to share some story of my life * peace *

meet my old friend, fariha.. 5 tahun dah kot tak jumpe..tak sangke sama sifu..egegege~

Monday, 2 May 2011

widget k-pop

elloo averybody!! eh,lpe pulak Assalamualaikum..hehee

entry ak bukan nak ngumpat artis melayu tiru artis korea.. ak tak tau laa dah jd artis ke belom kumpulan tuhh..yg sah nye dorang femes bab rmai org kutuk. (bukan ak eak)..ah what ever laa..bukan hal ak nk campor...kan3
Anyway, yg nihh widget k-pop ak nak campor..lalala.. cehh, encem siot widget2 kat dlm nihh.. yah2 ak tau ak kuno sket pdahal dh lame kuar widget nihh..hm..slamenih ak tak care pon widget2 segala bgai nihh...huhuuu

widget petama ak suke (20% suka)
kim haechul

<div style="text-align: center;"><embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" width="175" height="300" src="http://www.widgipedia.com/widgets/widgetindex/welcome-widget-7743-8192_134217728.widget?__install_id=130310" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high"></embed></div>



widget ke dua ak suka (50% suka)
Suzy (miss A)

<div style="text-align: center;"><embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" width="175" height="340" src="http://www.widgipedia.com/widgets/widgetindex/welcome-widget-7878-8192_134217728.widget?__install_id=130381" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high"></embed></div>



widget ke tiga (70% suka)
Kim bum

<div style="text-align: center;"><embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" width="175" height="370" src="http://www.widgipedia.com/widgets/widgetindex/welcome-widget-7744-8192_134217728.widget?__install_id=130310" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high"></embed></div>


yg ak suka 100%????! mestilaa dah jadi widget blogg..hihii

ak ltak kat bawahh sekali..bab nmpak kosong jerr mule2..haha
aip..ada dua meh.. minho n lee hongki! tett..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...