Thursday, 14 April 2011

stereng!!! wahakhakhak..

 Fuhh! Gileww gelabah td.. first time dlm idop pegang 'stereng'..haha.. pas nih ak boleh drive hari2 dechhh.. lalalala..









Pertanyaan pertama cikgu tanya aku, " penah bawak keta?? ".. aku dgn slambe jawab," belom pernah cikgu"..huhuu.. mungkin dgn jawapan yg aku beri sebentar td, cikgu amik kputusan ajar aku drive tempat yg 'safe' and 'peace'.. okeh2, mula2 tekan  clush, tukar gear satu n lepaskan clush pelan2.. tu ajaran petama...haha..pastu main pusing2 cam merry go round tu.. tak lme jerp jalan tuh dah tak peace..banyak keta sibuk kat jalan tu..padahal kawasan tempat pekan sehari ptutnya takdak satu pon keta..oh yerr, 'kera2' pon takut nmpak lencana 'L' kat keta aku.sume kera cabut! haha..pandai btoi yer selamat kan diri..hahhaha..(hampir2 masuk sampahh.).



ini aku??! hahaha


tak lame lepas tu ckgu ambik aleh semula..aku pon dgn muke sardin menyakat ckg.." cikgu, muka cikgu pucatt lahh?!!" hah hah hah (evil lough)..second time ckg aku soh aku handle pulak.. kali nih dekat jalan yg lebih besar n bnyak keta lalu lalang..(jalan tuh pon lembu punya)..aku kan pro, handle stereng dengan satu tangan jerpp..(ckgu kat sebelah cuakk)..melampo ank murid aku nih..:P..sempat aku curi pandang ckgu ready nak tekan brek sokongan..hahaha (" sabar cigku,sya tengah syok pandu nihh" ) aku pon macam pemandu pelancong pulak, bwk ckgu jalan2.. angkat tangan dan pandang kiri kanan..tetibe! ade 2 ekor ayam berada ats jalan raya.. alamak, ape aku nak buat??" tekan jerp minyak tuhh, ayam tuh jauh lagi n tak melintas tuhh"..ckg meyakinkan aku..."brekkkk!!!" ayam tuh tak beri sebarang signel terus melintas...nsib baik sempat tekan brekk..buatnya aku tetekan pedal minyak???? jdi ayah lambung laa jawabnyerr..."okeh2, rilax...bwk keta santai jerrp yerr"..cikgu mmg sengaja menguji kegugupan jantungku...dia srohnya aku bwk jalan yg ade tanah runtuh di depan...nsib baik, jalan tuh besarr..boleh aku elak...hihihiii..paling aku fade up, tak pass nak belok ke kanan..mesti keta tehenti sbb salah tekan clushh!! arrrrr...sian cikgu tepaksa putuskan talian mse borak ngn kawan dia..ye laa kan, anak murid dia dah wat kta tehenti..gagagaga..

jalan aku gne tadi mmg mencabar.. kne elak ke kiri, kna elak ke kanan..berterabur 'taik lembu' kat jalan tuu..(rsenye ckgu kne basuh tayar tak???).hahahahaha..lex laa ckg, jalan kampung kan..mmg banyak 'penghuni' melepaskn hajat ats jalan tue..huhuuu...bile laa agaknya cikgu nak bgi aku cube try bwk kat highway??? lalalala




pengalaman palingg klakar aku rasa..sbb banyak kali buat cikgu gelabahh!!cehhh, hahahaha
("cikgu, kita selamat sampai..:))").. nak taknak ckgu kne ajr ank muris yg ' tecabutt ekot nihh' hihiii * boleh laa ckgu tenangkan diri n pergi semayang jumaat...


enty kali nihh, mmg 'terhangitt' lahh! bye! :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...