Thursday, 28 April 2011

chocolate tak bikin gemok!



arghhh,,, spe cakap coklat boleh wat org gemok!... org gemok sbb faktor len laa bukan pasal mkn coklat..huh! panas hati btoi bile ade org kutuk fevret ak ( chocolate )...aku tiap-tiap hari santapan mkn tghhari aku adalh coklat..tak gemok pon..??! malah coklat sbenanya bikin aku happy lahh, bikin aku tak rasa kesunyian...klu ada yg tak puas hati nak gak ckp coklat bikin gemok, it's depend, but trust, mkanan lain yg kita makan n hadam tu laa sbenanya punca n mybe faktor len, genetik ke misalnya...klu makan melampo tuhh mmg laa..  mmg laa invite penyakit, silap2 gigi pon boleh rongak...but, klu makan sekadar utk merasa, mkn sket2, tu tak jadi masalahh...."makan sebelom lapar, berhenti sebelom kenyang".. kita ada sunnah yg m'jd ikutan..so, just follow the rules..InyaAllah...


dah taknak bebel2 panjang.. amik nih bukti yg terang lagi besuluh tok spe2 yg anti choc tu..jgn takot gemokk klau mkn choc..itu salah! okeyy :)


 ii.         KANDUNGAN COKLAT

Coklat sebagai makanan berkhasiat :
Coklat adalah produk koko yang mempunyai khasiat sebenar dan kandungan nutrien dalam coklat merupakan makanan yang seimbang.
Kandungan Coklat kosong Coklat susu
Tenaga 511 kcal 514 kcal
Lemak 32.3 g 29.0 g
Protein 4.1 g 8.1 g
Karbohidrat 51.9 g 56.1 g
Zat Besi 2.3 mg 0.8 mg
Kalsium 29.0 mg 233.0 mg
Tiamin 0.04 mg 0.09 mg
Riboflavin 0.02 mg 0.3 mg
Niasin 0.4 mg 0.4 mg
Vitamin A 22.0 mg 84.0

iii.        KELEBIHAN COKLAT

Memang tidak dapat dinafikan lagi bahawa coklat merupakan makanan, minuman dan snek yang popular di kalangan kanak-kanak dan orang dewasa. Walau bagaimanapun, coklat dianggap sebagai makanan junk dan tidak berkalori, enak tetapi tidak berkhasiat. Tetapi pada hakikatnya adalah sebaliknya. Yang nyatanya, coklat adalah makanan yang penuh khasiat dan berupaya menyumbang kepada keperluan pemakanan secara positif. Sebagai contoh, kandungan zat di dalam coklat susu berbanding coklat putih.
Coklat adalah satu hadiah yang istimewa untuk diri sendiri. Ia juga satu hidangan yang diketengahkan untuk pelbagai majlis keraian baik sambutan hari jadi mahupun majlis perkahwinan. Coklat umpama membawa mesej yang berkata, ‘Terima kasih’, ‘Saya cintakan kamu’ dan ‘Ia khas untuk diri saya’. Makan coklat adalah satu langkah memanjakan diri. Sungguhpun bagi sesetengah individu coklat memberikan ketenangan dan menggembirakan kita, ia harus diambil secara sederhana.

Antara kelebihan coklat yang dikenalpasti:
a)         Membantu meningkatkan memori dan hafalan
b)         Membantu menguatkan hafalan
c)         Membantu menajamkan mata dan minda
d)         Membantu memulihkan keletihan saraf
e)         Membantu menguatkan daya ingatan
f)          Mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular
g)         Mengurangkan risiko atherosclerosis serta mengurangkan kematian akibat penyakit koronari jantung
h)        Meningkatkan kebolehan mengatasi tekanan
i)          Melambatkan proses penuaan


(sumber: http://coklatkismisdoa.com/?page_id=13)




and from now on, be proud to be a CHOCOLATE ADDICT !!! hahaha

Wednesday, 27 April 2011

my baby

hai diari,

busan pulak layan cite industan ' Raqeeb- rivals in love '... erm..meh layan perasaan ingt2 msa2 indah ak dgn dua org permata hati.. my two babies..hahaha.. bukan ank ak laa..anak tumpang nme jerk a.k.a anak saudara angkat aku..lalala~ petama, ank kpd abg angkat aku. tak silap nme dia zarif, budak yg bermata bulat, berbadan bulat, berpipi tembam..best betol pelok my cubby baby tu..macam tak pecaya, budak yg penah dok dlm inkubator boleh membesar sebesar n bulat mcm tuh..huhuu..errmm..mukanya yg putih macam kapas tu menarik perhatian ak.. comel sangat sangat..hihiii

my second baby,  ahmad infaq...bru jerp jumpe ptg td wat petama kalinya, bru 7 bulan tpi tak menonjol muke yg hensem bila besar nnt.. muka dia manis sangat..best bila dapat mengacah ngacah dia, dia senyummm...lalala~ tak puas nak men lama2 bab dia kne cepat balik, mak dia nak suap makan n mandikan dia.. hmm..tak lama lgi pandai laa tu merangkak..tak pon terus bejalan takteh taktehh..haha...


ari nih simple jerk entry ak.. just nak kongsikan saat2 happy besama ank2 ku.. naluri keibuan gituuu! hehee

Monday, 25 April 2011

pengalaman interview PKLSPM...

for the first time in my life..huhuu...(will not be the last)..

Seawal 6.30..ak ngn abg bertolak..pejalanan jauh, ambik masa 2 jam setengah...feeling rasa mcm hari petama nak SPM...abg2 pulak sibuk dok tnya tau ke nk jwb camne?? adoii..org dah nerves ditambah lgi ngn cuaca pgi...jdi ngntok...haha

skip trus sesampainye ak d IPG..lama menunggu,jam pon dah mnunjukkan jam 11.40...ingtkan lambat lgi, ak pon trus g sambung borak ngn kwan yg dah sudah di interview...dah kering tekak, ak pon kembali ke ruang menunggu...pangggg!!! mne suma org????! rupanya ak ketinggalan, suma dah naik..apa lagi, aku trus laa memecut larian 140km/jam ..huhuu..Sempat jugak akhirnya ak kejar kwn dan beriringn ke ruang m'daftar...hah hah.. test petama adalah nk mguji IQ ak.. ada 135 soaln (INSAK) jawab dalam 30 minit... sekali lgi ak memecut m'jwb soalan yg nmpak cam sama tue...hu! siap 10 minit awl....aik, biar betikk..ak bce ke soalan2 td..ke ad yg tinggal kosong?...tak puas hati, ak pon check semula..betul laa ak jwb suma..plek2

test yg kedua, yg ni ak suka..wat pebincangan..kekadang ad gak kami jdikan medan perdebatan..hihiii..ad diberikan tajuk,so, ak just perkembangkan lgi dgn idea2 kami..oh,maksud kami tuh ada 5 org dlm kumpulan..pda permulaan suma malu2 jerp..3 pempuan vs dua lelaki..hehe..ceh, mcm tunjuk teror pulak ak nihh..huhuuu


utk tesk ketiga...pleknya mcm mana ak boleh jadi yg petama masuk?? aku salah ke?? tp b4 rehat cikgua ada ckp ak dlu...ah,lantak lah! interview individu..yg nihh mmg uji minda btoi ak msa nihh..len sungguh dgn kwn2 yg sebelah pagi..padahal cikgu sma...soalannya..knapa kat resume ak tuh mnyatakn ak nak jadi guru sbb terpengaruh dgn keluarga??? ak just jawablah dgn jujur, "latar belakang keluarga sy adalah..hampir suma bekerja sbg guru..maka agak mustahil laa sy tak tepengaruh.."..pas tu dia tnya lgi..knapa minat sgt nak jdi guru, nak jadi guru agama atau guru akademik??? " pilihan utama sy adalah guru agama, bagaimanapun sy tetap m'cuba nsib utk m'jdi guru akademik..asalkan sy m'jadi guru..saya tak kisah..." lebih kurang tu laa ak jwb..hah, soaln killer.."taukah falsafah pendidikan??". Yg ini ak agak kelam kabut sket nak susun ayat..tp lastnya tetap beterabor kata2 yg tak kemas dan ada yg rongak...hahaha..eh, belom tamat di situ...soalan bab agama pulak...ust yg kedua pulak tnya," dalam puasa, ape puasa sunat dilakukan"...ak tak prepare tuk soalan mcm nih..jdinya ak jawablah ayt yg paling panjang dan tunjang." puasa hari isnin dan khamis"..haahah..NO nO No..da lgii...solan last, " selepas ramadhan, ada puasa yg sunat dilakukan..apakah itu?".. ringkat dan padat, " puasa aenam"...Alhamdulillah..tak sangka, tnpa ulangkaji pon boleh jwb soalan nihh...haha ( soalan taraf sek rendah,mmg lahhh) ingatkan kne jawab billughah wa syar'aan. :P   ..jiwa yg kusut sejak pgi akhirnya kembali tenang...

tak boleh tunggu lama..ak pon segera berangkat balik...sempat agy snggah kFc kuala lipis..makan time!

*** hari isnin, mcm besa, ak pasti wat kje pedooh..kalut n cuai..hmm..(bpe kali maluuu)


tips:
- pakaian kemas dan sesuai dgn profesion..
- lengkap bawa borang dan sebagainya.
- yakin
- jgn gopoh atau kalut..cam ak..heheee



ok lah..spa yg bca entry nihh..harap adalah sikit tips2 yg beguna utk u all..Insyaallah....
Moga ap yg dah ak curahkan  msa interview m'dapt keredhaan dr ilahi dan beri jalan utkku....ak hanya merancang, allah Maha menentukan...amin

Wednesday, 20 April 2011

aku sudah gian~ T-T

Arrghhh!! errr... arf! arf!

seksanya batin aku ( batin?! )..tangan nih dah gatal nak pegang stereng...cekgu..mna cekgu nihh???? dah dua hari cekgu m'hilangkan diri.. @-@  hep me... give me class driving as soon as possible plezzz~
kawan aku pulak makin sja m'kucarkan idop aku.. msj aj tanya ad kelas memandu ke tak...adoiii, takdek makcikk! (malehh nak reply, keciwo sgt nie...)

perangai plek aku dah makin m'jadi jadi sejak cuti lama nihh... lma sangat dok dlm umh bikin karat ini otak lol...
nak tau camne aku realise tense?! huh, cara ak sama cam org len...
1- klu bosan ak search jerp Facebook, Yahoo Mesengger cari teman chatting!

2- klu rasa rindu ak loading jerp You tube tengok music bank..makin rindu, aku loading vikii.com @ dramasub.com...kat situ banyak drama korea,taiwan best2...

3- klu ak marah, aku just semboq je kt fb, pastu jerit dalam bantal kuat kuat..AAAAAAA!!!!!!

4- klu ak sunyi- ak bukak jerp Blog n sent new post.. tapi kadang2 ak lebeh selesa tulis dlm buku diari..confidencial sket! wwww

5- klu ak ngatok, ak layan jerp cita sinetron, sure tetido~


haaaa, tengok laa schedule ak..padat kan? :(


lagi 1jam 30 mint 'Marimar'... makin ngefan aku ngn cita filipina skang,,mybe sbb ada ding dong dantes ngn marien rivera kott... cita tuh mmg ada 18sx tapi jangan bimbang dude, tv3 selalunya tapis dahh scene tue..hikhik

 
*-* tak boleh lupa kejadian pagi tadi, di mana aku teserempak ust helmi ngn ust marzakh (betul ka eja??).. jumpa kat pekan sehari pulak tue..dekat tempat abg ak nak mengetehh..adoiii, dok pulak sebelah ust.. tak senang dodok ak dibuatnya...malu siottt...kantoi tak pakai stokin td~

Tuesday, 19 April 2011

destinasi cinta..

Assalamualaikumm..
atok ooo atokk... hikhikhik, jgn marah yerr..gurau jerpp.. ^___^"
sya tau hari nihh sy agak2 tamak smpai rajin sangat nak buat dua entry..haaaa, nih laa tanda nya boring sya dah smpai ke kemuncakk... korang layan je laa yerr...( sediakan plastik or bekas bersebelahan anda...)

mood: tetibe rasa hati nihh nak berjiwang jap...



" I guarantee there'll be tough time. I guarantee that at some point,one, or both of us is gonna wanna get out of this thing. But I also guarantee, that if I don't ask you to be mine, I'll reget it for the rest of my self...because I know in my heart, you're the only one for me...."

(copy from novel takkan pernah jauh...)



fullawehhh..tak sangka aku yg berdarah cold nih ada hati dalam taman~ bnyak baca novel lahhh nihh kan otak dah 'blue'...dah-dah, aku nihh dah lebeh had limit..kang kna baling ngn kasut pulakk..ahakksss..
Aku bukan nak cita aku jatuh cinta ke, or jatuh tangga sat td..tuhh sekadar interfrem saja...hikhik

rasa kelakar pulak klu tengok kawan becinta..klakar tengok diaorg gadoh kecil..merajuk2 minta dipujuk alahaiii...ada jugak laa yg cross the limit smpai pegang2 tangan...(depan aku takdek yg berani!) yupp walaupon aku tau cinta mcm tuh salah dr segi syariat..tpi bg budak remaja..it's thing is usual..nak had fun jerpp...pandangn kwn aku laa..aku tak penah rasa lgi...huhuuu...aku single?? cam tak pecaya kan?? mybe sbb aku sndri belom bersedia membuka hati utk lelaki..

cinta monyet???? wujud ke cinta mcm tuh..entah.. aku rasa remaja lbeh kpd cinta main2 atau istilah lain cinta kontrak.. becinta dlm satu masa jerp...bila daa tmat tempoh, lupakan mcm tu jerkk...klu ak laa, ak lebeh suka panggil tu 'monkey rack love'..hahaha.. cinta yg sementara..makiin dilarang makin  menjadi..ada gak laa cekgu penah ckp becinta msa kecik nihh tak penah lama smpai ke jinjang pekahwinan..mmg laa, budak kecik apa laa sangat tau dengan tanggungjawab??

pernah aku tanya kat sorang kawan nihh,kwn pempuan..." yana,(nma samaran)..betol ke kau suka n jatuh cintun kat mamat tuhh?? aku tengok kau nihh dah mcm angau jerkkk..." dia jawab.." takdak laah..aku just kawan jerp laa..main2 jerp tuhh..alah kekadang bosan, ada mamat tuh boleh ajak borak malam2..takkan ngn kau jerppp..." ishhh, aku tnya sepatah..dua pulohh patah dia jawab..mmg pon, kat tefon jerk manja2, bila jumpa wat tak tau jerpp..aleh2 mesra ngn org lain... heran aku ngn kwn ak sorang tuhh..huhuuu


ada gak laa yg ajak gurau ngn aku..kte mamat tu syok ngn ak laa..mamat nihh ajak date laa... aku wat poyo jerkk..just anggap tuh gurauan semata-mata.. tak tau laa pulak klu mamat tu seius..ah, lantak laah.. klu msj syg2 tuh lagi aku tak layan..errr, cepat jerp nak delete..meremang cam nmpak antooo...aku bukan cam tu yerr..senang2 diajak.. aku nak jadi seperti mutiara dilautan..nak jadi buah epal ats pokok tinggi.. hanya yg layak jerk dapat...aku tau suma tu susah nk jamin ak mampu ke tak bertahan..tp sekurang-kurangnya aku nak cuba dulu..bina tembok antara ak dan cinta..ak nak cinta 'pure' bukan cinta klon atau fotostat...


tengok laa pro dan conta becinta diusia terbit nihh..main2 jerp banyk...mybe,sbb tu laa aku taknak becinta, penah laa skali hampir-hampir...eh,eh.... biarlaa ak study dulu,ekonomi dah kukuh..cinta itu datang baru ak sambut...but for now, NEVER! acecehcehh( kang telan ludah sendri)...aku pecaya, Allah yg tentukan cinta kita dgn siapa.. mmg kita diciptakan bepasang-pasangan.. dan adalah waktunya nanti aku akan jumpe dgn jodoh aku utk melengkapkan tulang rusuknya..hakhakhak.. biar waktu yg menentukan..


bila aku dah besar..aku nak cari yg kuat agamanya..harta tuhh second... biarlah yg berilmu, charming or ada sisinya yg sedap mata memandang, sayang pada keluarga...tak merokok tp yg merokok pon still akn dipertimbangkan..,cold blooded.. tunjuk kan respon depan aku jerpp.. tak suka main2 mata ngn org lain..paling2 penting..keluarga dia terima aku baik dan buruknya..org cakap bila nak kawen..kita sekali gus kawen dgn familinya..tu laa yg aku selalu tengok kat tv...huhuuu ( tinngi menggunung impian ak..lalalala!!) hahahaha


nak lbeh faham..aku nak yg mcm lelaki ayat-ayat cinta tuh...mukanya birlaa mcm boys over flower, gu jun pyo..perangainya biarlah mcm hero it started with a kiss/ playfull kiss (besikap dingin tak reti tunjuk perasaan) tapi kadang humor mcm hero cita love story in harvard... sengal btoi aku nihhh!!!! (ni lahh akibat obses drama)






** elo..elo...sorry spa tebaca n terus nak temuntah bab tak pecaya langsungg...enty nihh just sja2 je aku tulis.. tetibe rasa nak wat karangan..tu yg bedal wat tajuk cintan cintun nih...hahahaha


(@_@)   mampuihh aku kena ejek ngn sedara aku nihh..klu ada yg baca... malunyerrrr!!!

MuSuH atAu KawaN??

" CiNtaIlah OrG yG kaMU ciNtai dGn sewaJarnyA
keRana Boleh jaDi suatu HArI keLak Dia m'Jd MusuHNya...
DaN beNciLah MusUhmU DgN sEwAjaRnya,
KeRaNa BoleH jaDi suaTu harI keLak
Dia aKan m'Jd org yG kamU cIntaI...."


Kata2 nih aku selalu pegang.. Dengan siapa aku bekawan aku kna selalu ingat, jangan pernah menyakiti kerna boleh jadi musuh suatu hari kelak.. Kita hidup utk memakmurkan bumi Allah bukan membinasakan. betol tak?! Tpi  realiti kadang2 kawan boleh jadi lawan.. molek2 kawan tetibe jadi lawan sbb ada rasa tak puas hati.." duit boleh dicari...musuh janggan dipanggil..." Kawan yang rapat pon boleh jadi suatu hari menjadi lawan..knapa ini belaku?? kajian mungkin kerana masing2 taknak mengalah n kepala hangin..bg dia suma betul, org lain buat semua salah..klu ada lah org cam gtu maka tak hairan lah "berkawan biar seribu, lawan biar satu" (betul ka nihh?). ada lawan satu jerp pon dah boleh rosakkan suatu hubungan..

Macam becinta, mula2 becinta sayang-sayangan, nak sehidup semati la konon..tapi bila putus, benci-bencian..huh! baik takyah becinta..bikin serabut kepala otak..(becerita bedasrkan pengalamn ke nihh??hahaha)..bila sayang laut sanggup diredah, gunung sanggup didaki..tapi bile dah break up, lu sama lu..wa sama wa.. (buat hal masing2)..pernah nmpak tak org yg pernah becinta tapi putus boleh jadi kawan baik..?? jarang- jarang..klu ada pon org tuh mmg takdek hati dan perasaan msa becinta dlu....huhuuu..bohong laa klu laki tu kata kita boleh jadi kawan walaupon dah putus..hakikatnya bila dah ada partner lain mesti wat tak tau jerp kat kita nihh..ye lahh takut awek baru tu nanti jeless..(apesal aku emo sangat nihh?!)hahaha



Dalam persahabatan pon ade terjadi permusuhan, kawan selalunya menjadi tempat no1 dalam ingatan kita.. Bila happy mesti cari kawan dulu.. npa bukan mak??! Bila ada rahsia mesti akan cari kawan dulu tuk berkongsi.. taknak luahkan kat mak ke??!! tapi....bila ada masalah mesti cari 'mak' dulu..inilah kita sekarang bila susah baru nak cari mak, cari keluarga.. bab nihh mmg penah tejadi dlm idop aku..takyah nak selindung2 lagi.. mesti ada jerp yg gadoh.. aku kan kawan banyak..perangai pon lain2.. tak kan nak ikot telunjuk 'kwn kita' tu jerpp..mesti kekadang ada emo tak puas hati.. tapi setakat nih..gadoh kecik2 jerpp..alaahhh, kawan yg ada bau-bau bacang..huhuuu

Musuh no.1 sebenarnya adalah diri kita,diri sendiri.. diri kita yg meneraju segala tingkah laku kita.. sama ada kita penyabar atau baran..kita sendri yg kna tentukan dan control.. masalah kecik ada jangan laah nak dibesar-besarkan..

The biggest anemy is ourself.. not others! ingat tuhh! bye..

Saturday, 16 April 2011

Hari penganugerahan...

 1,2,3..testtingg..testing..ahakkss..


Seruu dechhh!! bisa ketemu teman2 lama zaman sekolahan dulu...(ya, walau cuman baru 3bln pisahan). Walau bkan semua yg hadir waktu anugerah tapi udah cukup mengubat rindu.. Majlis td amat menarik n fantastic.. ada persembahan nasyid dr adik2 putera dan marhaban dr adik2 puteri..Sekolah seperti sudah berubah..Iya, dr bangunannya yg udah baru, pelajar2 yg juga makin intelek dan kreatif..bisa nyanyi nasyid,teruss bisa mengalunkan kalimah2 suci Allah dengan baik..Adik2 makin bertuah, punya guru dan kelengkapan yg serba mencukupi beda bangett dari aku dulu..Aku, seperti ngakk percaya, sekolah ku dulu bisa berubah dengan drastik hanya dalam masa 4 bulan..syukur dechh..



Bukan cuma teman sichh malahan bisa ngobrol ama guru2 yg udah banyak berjasa..Makasih guruku..Aku sedar, tanpa guru masakan anak murid bisa ngerti pelajaran dan kemudian berjaya dalam pepriksaan tanpa tunjur ajar dr seorang g bergelar guru..ngomong soal guru..aku mungkin terpilih dalam selection temuduga nanti..persoalannya..bisa nggak aku jadi seorang guru???
Selama ini aku amat mengagumi profesi perguruan..tapi, aku nggak yakin aku bisa mendidik anak bangsa..gemana cara sebenar mendidik?? yang pasti mendidik dengan cara kekerasan nggak bakalan berjaya..hanya akn membuatkan anak itu terus memberontak dan bandel..huh!



udahh dechh, aku membebel terus dari td.. kembali ke ke alam nyata.. sweett, aku tadi siang naik ke pentas dan menerima hadiah serta sijil..Syukur alhamdulillah..sekurangnya, aku rasa dihargai.. aku bukan la jenis yg minta2 imbalan tapi ini sepertinya berbaloii aku berusaha keras dulu..aku juga nggakk minta2 apa2 dr keluargaku kerana merasakan tidak layak..resultku bukanlah seperti famili inginkan mungkin sebab itu sepertinya familiku lebihh enak mendiamkan diri...huhuu..aku nggak sedey, udah biasa dgn keadaan famili ku ini..hehee..(senyumm!)


yaa udah laa ya utk entry kali ini??? pasti ada yg bakalan heran cara penulisanku ini..Cuekkin aja yaa..
aku anak MALAYSIA.. peace to all..:)

Thursday, 14 April 2011

stereng!!! wahakhakhak..

 Fuhh! Gileww gelabah td.. first time dlm idop pegang 'stereng'..haha.. pas nih ak boleh drive hari2 dechhh.. lalalala..









Pertanyaan pertama cikgu tanya aku, " penah bawak keta?? ".. aku dgn slambe jawab," belom pernah cikgu"..huhuu.. mungkin dgn jawapan yg aku beri sebentar td, cikgu amik kputusan ajar aku drive tempat yg 'safe' and 'peace'.. okeh2, mula2 tekan  clush, tukar gear satu n lepaskan clush pelan2.. tu ajaran petama...haha..pastu main pusing2 cam merry go round tu.. tak lme jerp jalan tuh dah tak peace..banyak keta sibuk kat jalan tu..padahal kawasan tempat pekan sehari ptutnya takdak satu pon keta..oh yerr, 'kera2' pon takut nmpak lencana 'L' kat keta aku.sume kera cabut! haha..pandai btoi yer selamat kan diri..hahhaha..(hampir2 masuk sampahh.).



ini aku??! hahaha


tak lame lepas tu ckgu ambik aleh semula..aku pon dgn muke sardin menyakat ckg.." cikgu, muka cikgu pucatt lahh?!!" hah hah hah (evil lough)..second time ckg aku soh aku handle pulak.. kali nih dekat jalan yg lebih besar n bnyak keta lalu lalang..(jalan tuh pon lembu punya)..aku kan pro, handle stereng dengan satu tangan jerpp..(ckgu kat sebelah cuakk)..melampo ank murid aku nih..:P..sempat aku curi pandang ckgu ready nak tekan brek sokongan..hahaha (" sabar cigku,sya tengah syok pandu nihh" ) aku pon macam pemandu pelancong pulak, bwk ckgu jalan2.. angkat tangan dan pandang kiri kanan..tetibe! ade 2 ekor ayam berada ats jalan raya.. alamak, ape aku nak buat??" tekan jerp minyak tuhh, ayam tuh jauh lagi n tak melintas tuhh"..ckg meyakinkan aku..."brekkkk!!!" ayam tuh tak beri sebarang signel terus melintas...nsib baik sempat tekan brekk..buatnya aku tetekan pedal minyak???? jdi ayah lambung laa jawabnyerr..."okeh2, rilax...bwk keta santai jerrp yerr"..cikgu mmg sengaja menguji kegugupan jantungku...dia srohnya aku bwk jalan yg ade tanah runtuh di depan...nsib baik, jalan tuh besarr..boleh aku elak...hihihiii..paling aku fade up, tak pass nak belok ke kanan..mesti keta tehenti sbb salah tekan clushh!! arrrrr...sian cikgu tepaksa putuskan talian mse borak ngn kawan dia..ye laa kan, anak murid dia dah wat kta tehenti..gagagaga..

jalan aku gne tadi mmg mencabar.. kne elak ke kiri, kna elak ke kanan..berterabur 'taik lembu' kat jalan tuu..(rsenye ckgu kne basuh tayar tak???).hahahahaha..lex laa ckg, jalan kampung kan..mmg banyak 'penghuni' melepaskn hajat ats jalan tue..huhuuu...bile laa agaknya cikgu nak bgi aku cube try bwk kat highway??? lalalala




pengalaman palingg klakar aku rasa..sbb banyak kali buat cikgu gelabahh!!cehhh, hahahaha
("cikgu, kita selamat sampai..:))").. nak taknak ckgu kne ajr ank muris yg ' tecabutt ekot nihh' hihiii * boleh laa ckgu tenangkan diri n pergi semayang jumaat...


enty kali nihh, mmg 'terhangitt' lahh! bye! :)

Tuesday, 12 April 2011

LaGeNdA aNaK cU

Uwwaaa..uwaaak... lahirnya kedunia dgn mendapat penuh perhatian dan kasih sayang dari keluarga.. anak kecil yg diberi nama pjah (nma timbangan) sangat comel dan periang.. Dilahirkan ketika ibunya berusia 46 tahun dan ayahnya 10 tahun lebih tua dr ibunya, amatlah aneh Anugerah Allah kpd keluarga ini... Abang-abangnya sangat menyayangi ank keci ini malahan mendapat lebeh kemewahan dalam segala hal..Setiap pagi pasti dibawa ke gerai untuk menemani ayahnya 'mengeteh'. Namun,Di mana silapnya??? anak kecil harus kehilangan ayahnya ketika beruasia 4tahun..Pada usia ini apalah sangat yang dia faham tentang kehilangan.."mak.....mana ayah???"

Masa berlalu bagai awan hitam yang pergi setelah menurunkan hujan, anak kecil itu kini sudah berada di Tahun Satu dan mulai memahami kekurangan keluarganya.. Pernah suatu ketika, dalam perjalan pulang dari sekolah, pjah merasakan sangat cemburu dengan rakan baiknya Dayya. "Dayya, tunggu lah aku!", jerit nya. " weyh, abah aku dah jemputlah, cancel lah aku nak balik jalan kaki dengan kau". "Allllaaaaaaa....:("  Melihat Dayya dihantar dan dijemput oleh abah. Setitis air mata tak pernah tumpah kerna itu kerna dia tau walau sebesar manapun cemburunya kepada rakannya itu takakkan mengubah apa-apa.. Dia sedar, dia perlu tabah dan menghargai waktu sekarang. Jangan kerana tiada ayah disampingnya mematahkan semangatnya dari terus belajar dan mendapat pendidikan terbaik. Sejak dari itu, dia sudah tidak ambik pusing kekurangan itu. Dia boleh berkongsi kasih dengan abangnya ataupun abang iparnya yang sudah dianggap 'ayah' baginya. Mujurlah ibunya sangat2 memperhatikannya, jadi kehilangan itu bertukar menjadi 'kelebihan' pada dirinya. "mak, bila kita nak pergi bandar beli beg sekolah baru??". Dengar abangnya membebel dari jauh, "Ishhh, adik nih, semua nak baru, abang dulu adik oii beg sekolah boleh pakai sampai 5 tahun". "Elehhh, Abang jelous!!" hoho

Berada di Tahun Enam amatlah sukar, manakan tidak, pjah serta rakannya yang lain perlu struggle memperolehi keputusan terbaik dalam UPSR.. Bagaimanapun, pjah selalu bolong sekolah kerana sakit kepala (migrain) yang dialamiya. Kadang- kadang dia memilih untuk ponteng sekolah kerana malas ke sekolah atau takut diamarahi guru.Hihihiii. Guru tidak langsung berharap tinggi calon UPSR ini boleh mendapat result sesuai dengan gred pelajar lain. Apakan tidak, pjah lah pelajar paling rendah dengan jumlah kedatangan ke sekolah yang amat rendah.Ada ibu seorang rakan mengambil keputusan untuk tidak membenarkan anaknya dekat dengan pjah, takut ketularan penyakit 'malas'." anak kau nih pemalas lah cu, takut nanti aku aku pon terjangkit...".Bila di lihat dari masa ke semasa, perkembangan anak ini lambat dan memakan masa sebenarnya.Oleh itu, Ramai yang tidak menjangkakan bahawa pjah boleh setanding dengan rakan yang berada di Top 10 sekolah itu. Sesiapa pun tidak mengetahui, pjah sebenarnya memandang serius dalam setiap pembelajaranya, cuma perwatakan 'slumber' dia sukar orang lain jangkakan.Maktu malam, pjah selalu bermonolog sendiri, "pjah, you have study!! Kasi gempak result??!!" Pabila tiba waktu penerimaan keputusan, pjah berjaya memperoleh 4A Dalam UPSR malah menjangkau lebeh dari rakan baiknya.Ramai mak-mak kawannya tekejut dengan hasil keputusanya itu. Walau tidaklah memperolehi 5A, tapi keputusannya itu boleh dikatakan membanggakan.

Kini anak kecil itu telah mengenjak dewasa, 'muture' dalam erti lainnya menjadi titik permulaan dalam kehidupan seterusnya. Sampai bila pjah perlu bergantung harap keluarganya? Takkan laa sampai tua masih ingin berada di ketiak mak??? Itulah yang menjadi penguat azam untuk belajar dan terus belajar. Pjah sama, seperti anak2 seusianya yang lain.. Gadis remaja pasti menginginkan 'teman tapi mesra' supaya boleh berkongsi masalah dan kegembiraan.Ingin disayangi dan dilindungi oleh orang yg 'menyukai' kita. rakannya, Anis, gadis senyap dan malu itupun dalam diam menyukai rakan lelaki sekelasnya, Zack. Tasya, 'musuh' kelasnya juga memiliki teman tapi mesra malahan lebih dari satu.Hoho."pjah, kau nih low frofile betullah, orang lain seusia kita nih paling kurang dah 10 kali becinta, kau?! Satu pon tarrakk!" Jadi tidak hairan lah dengan persekitaran 'sebegini', juga mempengaruhi hormon remaja bernama pjah. "hmmm, tak boleh jadik nihh, aku kene melintasi si Tasya, biar aku cari sampai boleh buat koleksi..huhuu, TAPI kannnn....."Bagaimanapun, pjah cepat-cepat 'melarikan' dari masalah remaja. Dia tahu, bukan masanya lagi untuk dia memikirkan hati dan perasaan. Dia ingat pesan mak,"pjah, klu kamu nak suami yang soleh, maka kamu juga perlu berilmu","kemudian harta akan menyusulmu".Faham atau tidak maksud itu, dia tetap berpegang dengan pesan maknya itu.

"Alamak, lagi 3 bulan nak exam SPM nihh!!".. Dia termasuk rakan sekelasnya yang lain ibarat berada di sekolah militarry. Siang malam pagi petang, ada saja guru yang ingin membuat kelas tambahan. Sudahlah banyak kerja sekolah dan sekarang ditambah pula kelas tambahan yang mengambil masa berjam. Pulang saja, pjah pasti langsung terus ke kamar beradunya untuk tidur. Pesannya ulang kaji dalam masa 24 jam sudah tidak diendahkan, dia hanya mahu terus tidur. Berlama- lamaan tidur, pjah bangkit dari pembaringan bila merasakan seluruh badannya berasa lesu."What?! aku terlepas exam Bahasa Melayu?!!!". Dia lambat ke dewan peperiksaan hinggakan kawannya yang lain telah usai dan keluar dari dewan itu. Tiada apa perlu dikesalkan lagi..semuanya telah terjadi. Dia telah terlambat dan ini bermakna dia TIDAK akan lulus dalam SPM nanti kerna tak menjawab Kedua-dua kertas bahasa Melayu yang menjadi tunjang kecemerlangan. Pjah menangis sekuat hati," Tak mungkin, aku nak jawab kertas exam, someone help me please??!!!!" Pjah seperti hilang kewarasan apabila dia mulai mengamuk dan membaling bangku dan kerusi dalam dewan tersebut."gedebukkk!" tiba-tiba bunyi kuat kedengaran bersama suara ngeram, " aduhhh, sakitnya pinggul aku, ape aku buat kat bawah katil nihh?"...."bukankah ak tadi berada dalam dewan???" Pjah kehairanan... Kemudian, barulah dia perasan, "ah, aku mimpi rupanya!!"

Menggeleng-gelengkan kepala pjah bila teringat mimpinya siang tadi..Dia harap mimpinya itu tidak menjadi benar. Ini satu petanda, dia mesti bekerja keras belajar sambil tidak lupa makan dan mendapat rhat yang secukupnya. Masalah mencarinya, satu demi satu masalah mengejarnya. Baru sahaja dia beperang mulut dengan rakannya yang tidak puas hati dengan tindakan yang diambilnya. Sebagai seorang pengawas sekolah, pastinya ramai yang tidak berpuas hati, terutama orang yang melalukan kesalahan."kau nih nape pjah, suka cari pasal dengan aku, tanggungjawab laa konon!", "aku tak sangka ada kawan macam kau, kawan makan kawan!!". Pjah harus mempertaruhkan persahabatannya dengan tanggungjawab yang telah diamanah kepadanya. Jauh di sudut hatinya, dia rasa besalah namun itu adalah tindakan sewajarnya sebagai seorang pengawas.Sedar atau pon tidak, segala tanggungjawab itu dilaksanakan dengan baik tapi tak siapa menghargainya termasuk guru. Belum selesai masalah dengan kawannya itu, muncul pulak pemberitahuan bahawa dia akan menyertai PLKN awal tahun depan. Makin kucar kacir jadinya, exam tidak sampai sebulan dan masalah belum lagi selesai.Dia tidak menyukai PLKN dan kawannya terus-terusan 'menyerangnya' dengan kata-kata pedas. Sampai satu ketika, pjah berasa sangat penat menanggung semuanya hinggakan air mata bercucuran menitis. Bengkak matanya bila seharian mengurungkan diri dan menangis sepuas hati nya.

Selepas dia mendapat keputusan yang agak membanggakan di SPM. Segalanya telah berubah... Masalah yang dulu menghimpitnya kini menjadi satu kenangan paling bermakna di waktu bangku persekolahan. Dia telah pun usai menamatkan National Service. "pjah, macam mana NS kau, best?!..hihihiii".Pjah membalsnya, "amboii, perli nampak..hurmm, aku seronok kat sana, hari-hari kawad.hakhakhak".Kemudian, kedua-duanya ketawa..Senyum meleret pjah dengan perkembangan positif dalam hidupnya. Dan paling syukurnya, hubungan pjah dan rakannya itu telah kembali erat bila masing-masing sedar mana silapnya.Dalam buku yang dibacanya,'emosi tidak boleh ditangani dengan emosi sebaliknya gunalah kelembutan dan kesabaran'.Sama jugalah api perlu dilawan dengan air dan bukannya dengan api juga...Betul tindakanya dengan berdiam diri dan menjalaninya mampu menyelesaikan 'sipulan mati' itu kerana simpulan itu bukanlah sesungguhnya."Allah takkan menguji umatnya diluar kemampuan umatnya." dan "Allah menguji umatnya kerana sayang padanya dan ingin mengangkat darjat disisi-Nya"



*** Segala cerita ini adalah rekaan semata-mata... tidak ada kena mengena dengan sesiapa yg hidop atau telah meninggal.tq
.

~kegusaran kemelandaan~

Sdey2 bila memikirkan nasib diri tiada pembelaan... Kegusaran kemelandaan kejiwaan ini hingga tak tertanggung rasanya.. (rsa nak pengsan!).. Makin hari makin bimbang dengan nsib diri, mne taknya, hampir 4 bulan menganggur tak dapat mne2 lmaran universiti lagi..:( hurmm, klu kolej tuhh bnyak call laa msj laa, desperate nakkan pelajar cemerlang cam aku nihh( perasan!)  Aku nihh just ank org kebanyakkan jerr, ank dato; tak pun ank tauke besar boleylah daftar kat kolej..AKU nih??? ukur baju dibadan sendri je laa...kne m'harapkan pinjaman or bantuan biasiswa...

Ada msanya cam aku tolak rezeki jerk bile dpat tawaran masuk kulliah..klu aku terima dulu, mesti skng dah sma2 ngn member struggle jwab muet...Alahaii, nsib diri ( ada nsi ditumpahkn).. mungkin bukan tempat aku 'di situ'...


Ader kate2, jangan mengalah sebelum berjuang..haaaa, ni laa aku nk pastikan kesahihannya..aku pon mencubalah nsib dgn mengisi form ni sjak diiklankan mulai Jan bru2 nihh.. Makluman kte keputusan status permohonan akn diketahui 11 april , pas tu ditukar tarikh kpd 12 April besamaan hari ini (Selasa):



Skang jam di dinding menunjukkan 9.43 malam.. Masih tak dapat berita aku dapat ke tak kplspm tu??? WallahuAlam.. Makluman baru: mungkin keputusan akan diketahui tengah malam ini ataupon esok 13 April.. Segala kesulitan amat lah dikesali..
hmm... xpe laa.. aku akn online lman nih dari semasa ke semasa, mne laa tau Allah perkenankn doa aku...


Btw, sambil menulis sambil makan.. Mlm nih santapan aku adelah homemade 'burger' buatan sendri..yummy2, roti Hi 5 serta telur goreng n cheesedale..sedapppnya :) (^_^)
Sambil menunggu dengan penuh kesabaran......

Sunday, 10 April 2011

@@ Dude Herlino ama Bpak muhaemin.. @@

post kli nh bukan psal ak.. kli nih ak nk cite psal org len pulak..hoho

(T_T) ak sgt2 ketinggalan dgn dunia perfileman mlysia mahupon indonesia.. Tp kli nih..aderr org e2 bg maklumat confindencial mngatekan Dude Herlino bru sja melawati negara asing (tak asing bg aku) iaitu Hong Kong! dia dikhabarkan kesana utk mempromosikan filem terbaru dia gandingan bersama Asmirandah! OMG! filem terbaru hasil karya agung Habiburrahman 'Dalam Mihrab Cinta'..filem nih msih dlm proses promosi n tak lma lagi d tayangkn lah tuhh...Oke2, ak bukan nak cite lbeh2 psal filem nih..tp nak cite tmpat ak penah pergi kini juga dude lawati..(islamic union of HK)..seruuu dechh! :p
..sbg buktinya pict nih dihantar melalui MMS kpd aku.. mule2 cam tak pecaya..tp bile dfikirkan blik tak mustahil..dia kn artis n Habiburrahman pon selalu berkunjung ke HK kerna ingin mendekati2 peminat2nya di kalangan TKW dan warga2 indonesia yg menetap disana..


BPak Muhaemin dan Dude Herlino!


Bile ditenung jauh2 mmg sah pict nih dia snap sewaktu mereka berada di kantin Islamic union nihh... teringat aku dengan sweet egg bun n mantao serta dim sum.. Yummmyy!! (tempt nihh still x berubah)
haaa.. mereka bedua nih handsome kan?! hehee.. cam ade mirip2 pulak... OH,teringat pulak mak aku penah
comment MATA aku sma cam Dude nihh.. (waktu lyan sinetron Intan)mak kte mata 'kami' nih cantik dan unik..hahaha.. mybe mate kmi bedua nih pelanduk dua serupa kott (ade ke mata pelanduk?!) ..Sampai sekarang bile nmpak je plakon nih dlm sinetron NIKITA pulak mesti mak bg comment yg sma..huhuu3
 Btw, harap2 lah ak akn ade kesempatan jumpe dgn Dude nihh..tengok dr jauh tak puas lahh..hikhik
yg penting ak harap dpt pegi HK utk keTIGA kalinya ( ogos nihh expired passport ak!!!ahhh! )

lupa pulak nk cite psal org sebelah Dude nih.. mesti ade yg heran spe tu?? spe antar MMS kat ak tuhh?? dua2 pertanyaan tuhh akn dijwb dgn jawapan yg sma..nihh laa my brother in-law n ank dialah yg antr mms tuhh.. :P hoho..Oppsss!








posto: hihihii.. bile bace fb nih td, tertarik ak dgn stu msj spya ak memuatkan cite pasal dia n famili..Akak, Insyaallah..di kesempatan len adik cite psl akk pulakk..tunggu yerr

Saturday, 9 April 2011

~ DREAM HIGH~ jum tengokk!!

Mlm nih aku ganti part time jd 'BURUNG ANTU'...ape org kampung ckp NIGHT IS YOUNG..hahaha!  xleh tdo slagi tak siap download pict2 nih sume..rindu sangat kat drama korea nihh...mehh layan~...




punya cita???? hurmm, smpai skang aku tercari2 cita2 sbenar aku.. tp,seronok jd diorg nh (watak dlm drama dream high)..ade sorang guru yg sanggup gadai harta benda supaya ank muridnya punyai cita2 hidup..pengen ngejarnya hingga ujung dunia. .





Bgus btoi beTIGA nihh... walau musuh dlm cinta triangle, mek still boleh fokus on dream... cube fikir?! bpe ramai sanggup bekawan dgn musuh cinta sendri??!!!! hurmm..korea je bolehhh..hikhikhik



Kerna cikgu nilahh..Sekawan tuh bejaya dlm mngejar dream high! howyeahh! watak cikgu nih bnyak membantu mencantkkan dunia 'pelajar'hehee.
Dah2, xnak membebel lbeh2 mlm2 buta nihh..kang kne sampuk sussahhh! errr...
























camne?? ok tak??
errmm..esok ader entry terbaru.. Dude herlino gandingan bapak muhaemin dlm "mihrab Cinta"..hehe..
Nantikan....
graphic_code

Thursday, 7 April 2011

PASS!!!

0pppss!..jgn salah faham pulak ngn tajuk kat ats tu yerr...hikhik...what i mean is pass = lulus...
Alhamdulillah..lpas gak aku jwb test statik bekomputer utk ke pusingn seterusya.. pas nih ade parking sisi, parking 3 penjuru ngn daki bukit pulak.. hah! nh stu agy masalah idopp, aku tak pandai drive!!!! pegang stereng pon aku x penah...boleh ke tidak yerkkk nanti...CUBA JAYA n tawakal je lah,kan....nak wat camna agy..nih je cara yg direstui pihak JPJ utk mambawa kenderaan di jalan raya... esok2 mudah sket aku nak bergerak..

Aku rase aku yg paling betuah kott... ye laa, org len ade sorang je cikgu.. tapi aku ade DUA org cikgu yg sporting2 (stakat nih laa).. pegi ngn cikgu nihh..alih2 blik ngn cikgu len pulak..aleh2 kan best tuhh! hehe.. lgi pon cikgu bedua tuh adik beradik, so, tak jauh bezapun..
tapikan, pling aku heran dlm bnyak2 tempat aku pegi, kelas memandu laa ic aku pling berbakti sekali..kmna nak g mesti kna scan ic ngn ibu jari.. nsib bek ibu jari aku ade jerp.. hahaha.. klu tempat len mne gna ic yg kita ade nihh (aku rasa lahh)..bwhakhakhakk!!



 ****************************
Flashback~ hari pertama aku pergi ke Jelapang Teguh.. seriuslly,suasana mmg tak comfortable langsung.. boy meet girl, so do others thing... Nak watcamna agy layan je lahh.. Zasss, aku kena layan kelas hampir 5 jam..gleww! ape ke pentingnya kne dengar ceramah selama tuh??!! Dari pagi sampai petang aku menetap kat sna nuhh..huh! pas tuhh sder pulak agenda geng budak2 serabutt..arrrghh! xpe laa aku layan je.. :( ... :P
Second day aku lebeh mencabar(cam tajuk kat ats tuhh) exam berkomputer.. Alhamdulillah, selamat aku pass! First time aku jawab soklan dlm komputer..hikhik..nervous + happy lahh akuu..



ok laaa ni jerp my entry ari nh.. kpala nih da pening2.. rse loya pon ade bab skip mkn tengahari td...
bye..
Assalamualikum..

Monday, 4 April 2011

family gathering = birthday bertukar majlis tunang??!! what!!

Press confrence~

Ishh2x ni gara2 semalam ad acara keluarga kat rumah..mcm2 perkhabaran tlh tersebar..haha..hajat dihati nak wat kecik je acra makan2 besama keluarga tp plan diubah kpd acara besar bila ramai pulak sedara mara yg lain dtg bekunjung especially keluarga belah mak lah.. kereta beduyun masuk ke perkarangan teratak 'kecil' sy.. ibarat kta org laa.. kecil tapak tangan stu stadium sy tadahkan (hiperbola) hehe..org daa rmai sudi bekunjung mestila kita kne sambutkan?? famili awal yg dtg adlah mak ngah n tok lang atun.. mereka nih dah lme tak dtg ke kg.. sebelum nih mrk dah utarakan hajat nk mkn2 besama saudra mara d rumah mak sy tp tak rmai yg confirmkn..erm...ktenye, sume beresss...mmg beres laa sbb mereka sndri yg mnyediakn santapan dr tangkap ikan hinggalah ke masaknya.. sy?? sy buat air je..(jus avokado)hikhik.. lpas itu rmai adik beradik yg lain turut sma memeriahkan hari istimewa sy..hari semalam adalah BIRTHDAY sy.. hmm..walaupon tak dihidangkan dgn kek 5 tingkat siap dgn pedang emas, sy tetap bersyukur sbb suma bejalan dgn lancar.. lgi pon sy dah besar lahh.. Bayangkan klu sy tiup kek di depan khalayak ramai?? kan malu tuh!! daa besar nak potong2 kek lgi..kan3.
errr..usik mengusik tuh pekara biasa dah dlm famili nh.. truk jugak sy kena usik ngn abg2 n mak..kte ade yg bekenan nk djdkan menantu laa ape laa.. haiiieee.. dah bnyak kali kne sakat cam tu..telinga nih dah kebal..lgi pon daa serik syok sendri nihh..opppsss~klu pempuan boleh kawin 10.. suma sy kawin t..bru tau! hahaha..guro jerpp.. perasan jugak keta2 yg lalu lalang ada yg m'pelahankan knderaan mybe sbb heran yg yg tejadi kat rumah sy nih.. smpai ada yg menyangka sy or mybe abg sy yg bujang tu nak betunang!! tidak!!!! patut laa abg sy yg 'tu; awl2 lgi dah cabutt blik ke maran..takut kne sakat larr tuh...sy jerr kne bertahan..haha..

So, mamarazi, paparazi..semalam xdek sesape betunang okehh?! tunang pon tak merisik pon tak.. hehe.. lambat lgi laa sy nak tunang..al maklumlaa msih xdek calon yg sesuai n xdek calon yg tersenarai lgi..lalala..klu ade jodoh t sy btau semuaaaaaaaaa~ haha

:(  tekilan sbb tak sempat n snap ape2 gambar tuk dimuat turukn...harap ade lgi nanti..

Saturday, 2 April 2011

driving lisence tesampuk mamat serabutt.. arrghh..rosak mood aku!

Mood aku punyerr laa okehh pg td..tapi..oleh karana sorang mamat 'serabut' nihh.. mood aku rosak!! penat btoi kne kcau ngn mamat sekor nihh. 2 ekor actually... 
hari petama aku d kelas KPP (kurikulum pendidikan pemandu)..msa 5 jam diambik tuk khatamm 6 bab..punyerr laa lme siott.. nih laa time mamat2 yg kebosanan nih beraksi dgn lagak hyper nyerr... aku ingat aku telepas dr cengkaman mamat serabut nihh..rupanya tidak?!! daa laa kcau aku wat roblock kat dpn kelas halang aku masuk..nsib bek ade pakcik abgg tolong..heh heh..dpt gak akhirnya masukk.. tp mamat tu still tak mngalah.. kacau aku ngn ketuk2 tingkap n bye2 ala2 paknil..hahaha..lwakk gak laa aku tengok budak nihh... cam tak penah nmpak 'bunge'...haiisshhh...aku ingt tamat laa dsitu..besama tamatnya kelas KPP aku tuhh...
Bengong nyee aku... mamat tu boleh pulak ikott aku balik??!! nsib bek ade mak aku tgh sapu sampah kat depan.. tkut sket mamat tuh..padan muke!! hmmm..jap2.. dia just teman ckg aku antar aku blik depan umh..okehh..
hopefully tak jumpe dia daa next class...


&*((^%#$^&
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...