Tuesday, 29 March 2011

@@ He's don't know my feeling @@

 FT ISLAND _ girls dont know!

She doesn't know, she really doesn't know, this painful love
I love alone, and say another goodbye
I'm sending her away

I try and try to erase
But not even a fingertip's amount can be erased
The only person who can be the one for me, I am sending her away

Girls don't know love
They don't have a clue about love
She doesn't know my heart that knows nothing but love

Girls don't know love
They don't know this sad boy's love
Since she is a girl who knows nothing but separation, she doesn't know love

You know nothing of my heart, you don't know love
So you're leaving me, you're choosing another love
Against my torn heart, do you really know so little? you know nothing but yourself

That kind of you is all I know, I don't really know goodbyes
So love is remaining with me as a wound
Again today, I remain alone in the room you left
I know nothing but you

The wound remains as a scar
Of which not a single fingertip can be hidden
The only person who can be the one for me, I am sending her away

Girls don't know love
They don't have a clue about love
She doesn't know my heart that knows nothing but love

Girls don't know love
They don't know this sad boy's love
I'm still waiting only for her

They don't know this kind of painful love
They don't know this kind of sad love
She doesn't know my heart that knows nothing but love

Girls don't know love
They don't know this sad boy's love
Since she is a girl who knows nothing but separation, she doesn't know love


lirik lgu nih je da melahirkan my real feeling about him.. Girl change to'Man' . aku sje nak flashback pe yg tejadi dlm idop aku b4 spm.. yg sampai kini m'jd igauan hidopp aku!
kisah aku nih plek..bab aku nih plekk!(kan plek ayat aku nihh??)
Dia only anggap aku hanya 'mak saudara' sedangkan aku lagi mudaa dri dia.. bab tu dia ade org len.. mybe aku tak reti nak express c**** kat kaum adam nih..huhuu..bab tu lah just me clap with one hand..bile aku dpt tau jerk aku trus nak finishkan..sblom aku tejebak lbeh jauh dan mnyakiti banyak hatii, lbeh baik aku undur diri.. i decided to leave! walaupon aku tau ia sgt myakitkan (x matii pown..)  ok,fine! but plezz kuar dr kotak minda aku.. kite dah lme xdek ape2 tp why u still 'here'.. kita daa xdek ape2 kan.. game over right?!! ishh..ngape aku beharap Dia ckp TAK?! aduuuss...
aku nih just bemimpi di malam hari...yuckkk


arghhh disgustingnya ayatt aku???!!! wekkk..
erm, sowy laa spe yg tebaca nih sampai tewekk gak..first time tulis jiwang2 nihh mmg koya sket..hahaha
BYE!

Saturday, 26 March 2011

@ lepak + makan ngn membew @

Alkisahnya bermula begni...












Seperti yg djanjikan.. aku with kirah n syitah betolak mnuju ke tmerloh bsama 'driver' merangkap abg ak tuk ke rumah our teacher, teacher Balkish. kte org tue2 SAMBIL MYELAM KNE MINOM AIR.. hehe so, kmi pon g laa shopping smentara nunggu jam 2.20 tuk bgak trus ke umh teacher...
tp x paus hati btoi ak ble check kat BSN alaunn aku tuhh TAK MASHUK2 lgiii.. haiieee berjanggut lah aku nak tunggu.. agaknya ak anak 5 esok bru kuar kott elaun tuhhh... Xpe2.. aku sabo... tepakse laa ak gne det yg sket2 tuh jimat2... hmm..xleh nak shopping sakan langsungg!!! arrghhhh..
Xpe.. hari baik niat baikk.. msuk je waktu zohor, ak trus g masjid tuk solat smbil tunggu member sorang lgi, hasanah bab ktenye nak ikott sme ke umh teacher...

pas je solat, trus keta kancil aku bergolekkk ke destinasi..org kta malu betanya sesat jalan.. tp dah tanya org pon still sesat.. ape daaaa! puas memusing kawasan taman tu.. tepakse call teacher n hasanah call member tnya alamat ngn pandu arah... pusing2 laa aku stu kwsn yg byak taman2 tu.. taman bahagia 34, taman bahagia 35.. bla bla bla.. huh! tobat taknak sesat daaa.. penin tau mikir lmbat smpai n duet kedit abess! ayakkk

aku pon smpai.. eh,btoi ke umh teacher nih.. gyenye cam keta teacher tuhh!! hhmmm.. alihhh2, teacher sndri kuar tnpa disuruh utk greet kmi... n upaya daa rmai member smpai dulu... hahh

hmm.. teacher hidang minom air oren ais ngn spagetiii.. mavulussss! sedapnya spagetii tu bab ade ingredient yg aku ske.. mushroom butangg.. perghhh sdakkk oiii! nak tmbah!! hahaha malu eh aden nak lgii...


membew2 aki lambat beno smpai... tp diorng pling best dpt mkn abes spagetii tuhh! nakk!! majlis kcik tu diakhiri dgn sesi photoshoot kmi..n ucapan ringkas dan padat dr teacher.. thanks 4 every thing..SARANGHAE...

Friday, 25 March 2011

** aksesori baruu ***

 Syakan pompuan..:)  Ble dh nmepon pempoan..mesti minat bende2 cantik, kiutt, cumill... meh sni sy nk cite psl bende bru sy dapat.. howwyeah!!



 first thing nak tunjuk,, BEG!! beg nih smpai tak tdo mlm slagi sy tak bli.. erkk..ntah2 ade saka?! hahaha.. x mungkin larr... hargenye sgt match ngn isi kantong sye... RM17 diskaun senggett.. btoii, x tpuu...






Yg nih pon sy punyerr. bru dapat.. beg import dr Hong Kong..wahh! kulit tau.. ermm kulit lembu okehh, bukan kulit binatang bewarna pink tuhh! beg nh xyah susah2 sy beli.. org nk bgi sy ambik laa.. BARANG FREE SPE TAKNAK?! lgi pon beg nih bnyk klebihan yg mmg sgt sesuai ngn sy yg bjiwa semakk.. haha
1. keluasan beg nih besar
2. banyak pokett
3. colour nye coklat.. my fevret kalerr.. hikhik
pling penting boleh isi mcm2 kat dlm th.. buku ke, make up, purse, botol susu lmpin baby pon muat.. hahaha





Yer.. yerr.. sy tau jam tuh besar ngn tngan sy yg kecikk nihh.. nih kan fesyen terbaru.. up to date laa kte kan..
nih gift dr my brother in-law special tuk sye yg dibeli kat Makkah.. cantikkan?! ^---^'
sbbkan nih leh jd kenangn smpai skang sy tak penah pkai utk ape2 event pon.. syang larr..









  terima kasih kerna dah sudi menjenguk entry sy nihh.;;**____**  My aksesori wlaupon tak laa mcm  ank2 dato' tu pkai.. depa pkai mmg yg vock2 punya.. sy sedar sy hanya org kebanyakan dan inilah yg termampu tuk dri sy.. len laa klu sy kawin ngn ank tan sri nanti!! hahaha



enty nih tak bosan kan?!

Tuesday, 22 March 2011

Alhamdulillah.. aku terima dgn redha..

 Erm, tak tau nk ckp ap daa.. hari nih tpat jam.11.05 pg (rabu 23/32011)
aku dpt tau result spm..(citanya bemula cam gni)
dgn hatu hasrat ape yg bkl ak terima nanti adalh sesuatu yg menghappykan..^^'..dgn penuh dbaran djiwa..aku pon naik stu dmi satu anak tangga menuju ke bilik meeting.. huh..bpak tekezutt aku bile terpampang nma aku kt pintu bilik tu antara top10.. (ptutnya aku nek awl2) Ya Allah, tak dpt ditangkis lgi, air mata turun cam hujan gerimis.. actually, daa tekad xnak bedrama tpi terr buat gak melodrma tayangan perdana...for my frens, masyitah, umairah, syakirah n anje... tanhiah ats kjayaan yg dikecapi ^_____^
such a great day for me... aku pon berniat laa nak kongsi happy nih ngn mak tp bila aku call, engage..tetibe phone aku bebunyikk lgi 'wira wirawati'..tgok nme yg display.. cakk!! my brother call..pas tu, tak putus2 famili call pakaj ngn mesej..hmm..lotehh haie jang! hahaha.. tpi kan lbih penting bg aku adlah mak!! aduii..excited gilerr daa nihh...aku pon apew lagi cepat jerr nak blik..lgi pon sontok aku dok lme2 mnahan happy nih..heheee
 skang.. yg aku harap...aku boley msuk U dgn kputusan aku yg besa2 nihh..aminn..

Monday, 21 March 2011

** minum utk sehattt ** jUs aVoCado

becerita ttg minuman nih je dah wat meleleh... sedappnyerr...!! air jus yg boley dikatakan tiap2 minggu aku minomm... bg org lain mybe ssh nak cari but for me tak bcoz i have the pokok.. pokok avokado..bile2 ada buah trus boley petikk..
taknak ckp bnyak, tengok je picture nihh..keyy





ni lah buah avocado~






telah siap dibelah dua




 nmpak bezakan dr yg dijual kat pasar raya.. yg kat pasar tu selain harganya melambung rupa paras buah tu pon itam jerkk...sbb disimpan lama laa tuuu...tengok yg sy snap nihh..cantekk jerr..hijau jerr...hmm..mmg laa..buah yg dgunakan nih fresh lgi...




amik isi kat dalam jeww   











siapp utk di minumm!!!













ltak dlm ape2 gelas pon xdek masalah.. tetap sedapp~~ heh heh


ready utk di minumm~





bye..bye!!

kisah kumpulan 3 - KAMI BUDAK BAEKKK

hoho.. pening pale sudaaaa ble teringat kenakalan kumpulan 3 nih... ahli2nya terdiri dr L4 + P1 = kebaboooo!!
geng surau
asik ade jer masalah yg dak2 nih wat (xyah tau laa masalah pew).. mana2 g, mesti femes kumpulan nih..suma kompeni tau laa kump nih..adoiiaii!!
mne taknye dak2 nih x abes2 ngn lagak hyper.. wushhh..bpe kali kne sound.. Ada gak yg specialnya ngn kump nih...heh heh.. we have papa n mama (^_____________^) mereka dua nih dpt title only bcoz of an accident... (actually i don know how too..)..suma takut bener sama mama nih..tkut btoi dia mengaumm..huhu...ada gak ank kesayangn mama.. dak nih sesangat laah hyper..ilang sokmo~~
dak2 nih akn g melapor kat mama.."mama, laporrr!!"
mama pon kte,"emmmm"














walau takdek peluang nak menang awards.kumpulan terbaik or mnang petandingn..hadiah menjauh dr kami....tp kami stedyy agyy,,sekurang kurangnya kmi happy.. kmi wat ap yg kmi suka... kmi bantah dgn ap kmi tak ska.. itulah KAMI
ade stu malam kan..sowang dr kmi bertanya" takdak anugerah kumpulan nakal kew??"..ust punyer laa gelakk..haishhh..sian kat dia telalu berharap  :(((



ellooo,L4 n p1.. harap2 story nih akn mengingatkn kenangn antara kita..xdek istilah putus dlm persahabatan..moga kita kekal bersama..cewahhh

TiPs Jga mUka...aaa

alalohoaaa....ermmm, tahniah lorh wat yg bakal m'jejak dunia PLKN...hah,nie ad tips utk korang yerkk

1. hidup mesti enjoyy!!
Yeah, korang jgn sdey2 laa dpt invite dr JLKN..bukan matii pownn...moral valuenyerr, plkn sbenanya best klu korang enjoyy :)

2. itooo00 diaaaaa!
pada peringkat awl, xkan ad aktiviti lasak but korang kena elert dgn cuaca..cuaca skang sangat panass...muka cepatt itam lorhh!!
jgan risauuu..pkai nie (^^)"

sunblock!
3. anti pimple
hah, nih penting.. kat sna walau bz mcm mna pon jgn lupa jga muka.. anti pimple nie akn merawat muka korang yg terdedah kpd kotor dan pelohh...nih diaaa



ni jew entry kali nie.. mataimasho0

Sunday, 20 March 2011

hidup di plkn part 4- hobi aKu !

okay2, aku tau mesti daa boring asik dok cite psl plkn kan?! plkn part 1, part 2..bla bla bla... hmmm

Aku kat sne ada gak waktu2 boring tahap gabann..TAK TAU MENDERR nak buat.. jadinya, aku ada something yg m'jadi peneman setia dikala ku kesepian..nak tau ape??? jeng..jeng...

my diari!! (0o)"        










huh,ni laa buku diari aku..suma peristiwa2 pahit, manis hidup d plkn ada kat dalam nie...suma rahsia aku da kat dlm nih..shhyy







tengok isinya..cam budak2 ayat aku tuhh..erghh, malunyaaa!!! well, nih bukan satu2nya diari aku ad..banyak lagi sbenanya...hmm..aku mula start tulis diari sjak aku dibangku sek rendah..dr kecik aku mula menyimpan something tuk djadi bukti peristiwa tu penah berlaku.tak kira laa dlm bentuk diari atau buku scrapt atau photo album... manusia kan cepat lupa, so, adanya bukti2 nie snang nak ingat bila hari tua nanti..cehh



Setiap waktu lapang tak kiralaa malam or siang..mesti aku akn tulis DIARI... aku sanggup menyuluh with my old torchlight gara2 nak tulis peristiwa penting yg berlaku..kwan stu dorm daa tau daa habit aku..diaorg pon respect habit aku tuh dgn tidak menyelongkar or paksa aku tuk tau isi kat dalam diari tuh...THANKS BABE!
tapi kannn,klu depa bacapon bukannya apa..it just between me. tak kepoh2 laa aku nak ngumpat or caci maki org dlm tuh..diari aku tu just nak ingat yg baik2 jeww...



okay laa..mybe len kali aku akn tonjolkan my diari yg lain2 k...see yaaa!

hidup di plkn part 3- rajin kmi ke surauu


tau tak ape tu?! ni la ketas hafalan waktu aku d plkn dulu... ketas nie mesti djga cam jaga nyawa sendiri bab klu tak mybe akn meragut nyawa kwn2 aku.. hehe kejam jerr bunyiknyerr..
ketas nie mesti dbwa bgi setiap 5 waktu solat bejemaah..paling penting waktu maghrib dan insyak laa...ust aku sorang nie tegass..sgt2 tegas..kalah harimau mengaummm
Rajin sudaa suma pelatih solat 5 waktu berjemaah..x dak spa berani ponteng!! 



ape2 pon ketas ni m'jd ruang utk ak habiskn masa bezikir smentara menunggu solat bejemaah yg seterusnya...ketas nie serba ada smpai ke al-mathurat..


hah mesti korang nak kenal spa ust kami d kem kan?!!!! ust ni bukan calang org tau..beliau belatarbelakangkn kareer askar tau..tak sure laa beliau ni tentera laut atau udara...tentera udara kott~~ smart orgnya..hehe haaaa...let's check this out!!













daa tengok orgnyer kan..encem kan?! opppsss..sowy, beliau sudah bepunya!!.. hati beliau kepunyaan ustazah kami... suami isteri sama-sama membimbing kami ke jalan yg luuuruuuussss~~





ust nie ada dua hobiii.. hobi yg petama beliau ska nyakat kami....mesti soh kami cangkung2 tak pon hentak kaki smpai pencemaran udara kat padang p.ramleee tu..ade je modalnya ala ala tunjuk muka yg garang tuk takutkan kami..( aku nmpak dia cover senyum bila kami bjaya disakat) hahaha.. Hobi kedua beliau lak ska snap n capture muka2 kami yg cam2 pesen gna kamera PINKnya..mcm gamba yg kat ats tu laaa.. paling tak nahan dia ska snap waktu pelatih tgh tidor..ntah bpe kali muka aku nie kna snap! malu siottt!!





okey laa takat tu je laa entry aku kli nie..babaiii

new blogger~~

erm, tuan, puan, cik, kak, abg n spew je yg menziarah blog sye nie..Ahlan Wasahlan...

mintak maaf laa klu2 blog sy nie owg puteh ckp kurengg sket.. still bru je kat sni.. ntah,sjak kuar dr NS nie tangan nie dok menggatai nak tulis post..spya leh share ngn member2 luar sne kononnyerr...

nak dipendekkn cite kot2 laa ade orang kat sini yg sudi nk bg advise or tips camne nak memeriahkan ngn warna warni spya blog sy nie lbey cantekkk cam tuannyer..(angkat bkul laa lakk)

agak boring sketkan??!! ermm, idea sudah pupus besama mataku yg daa makin kuyu nie..nak tdoO

ape2 pon arigato wat yg sudi bca entry nie...

tolong sya~~~

Saturday, 19 March 2011

kebulurkrom~~

erghh,,pewot ak sgt2 laparss..tulun! tulun! spa nak bg sy makan????

sjak dok umh nie, every 30minutes my pewot mesti mintak makan...kecian cacing2 lam pewott nie.. :(
tp, klu makan bnyak t gemokk?! ah, xnak2...
eh, my brother bru call, dia on the way bwk tapau makanan.. burger katenyer... yesss!! boley laa makan lagi..hehe

yummy!!! mavulussss~~

Wednesday, 16 March 2011

dupp dapp!!!

debaran jiwa makin m'belenggu dri... tak tau kapan tp result spm pasti akn kuar....
mcm mna result aku?! okey ke??!! ahh, benci perasaan tak tntu arah nie..
[ takut + cuak + runsing = tension ]
 aku just pikirkan pandangn owg len tehadap aku... dan harapan mak :((
tp aku rse aku daa wat yg tebaik walaupon saat itu aku dterjah dgn bnyak masalah peribadi(teutama masalah cinta)...


im' still just waiting.....

Monday, 14 March 2011

hidup di plkn part 2

petang2 cam gni mulelaa tebayang bayang wira n wirawati dok dlm surau mendengar tazkirah dr ustaz @ tetamu jemputan...windu laak ngn geng jiwa kucar L4 (wira2 nakal kem kami)... depa laa yg menceriakan surau kami.. ade aja misi dan visi nak supaya dgar pekikan ust "cangkung kau suma wira wirawati!!" (maaf ust klu tebaca nie)...owg ckap ksian ak dpt sme kumpln ngn mamat nie..tpi aku rsa takdak masalah pon..mne2 kumpln sme je asal suma bgi komitmen 100%..lgi pon depa nie syiokk ap...P1 pon aku daa mule windu...windu nak betekak n perang mulut..haha


dlm tazkirah, mesti ada yg beri penekanan ttg aurat wanita..bgus tuk djadikan motivasi...ada gak laa makanan jiwa aku kat sna spanjang latihan spya tak lalai dri-Nya
bnyak lgi aktiviti menarik kat sna tpi agaknya takleh laa publish kat sni..nanti tak suprise laa tuk pelatih2 sterusnya....

sepanjang 18 thn aku hidop nie.. dan 2 org ust aku menurun ilmu.... yg herannya mereka tu SERUPA TAPI TAK SAMA..nak tau npe??? sbbnya org yg bebeza malahan x knl sesama sndiri tpi miliki habit yg sama..First mereka bedua garang dan tegass( ska pekena kmi ngn denda yg plik lgi comeyy), Second, mreka bedua miliki nma dujung yg sma 'Din'.. heran kan?! muka tu ada laa iras2 skett...

walau mereka garang n kekadang tak logik.. mreka laa yg ptut dihormati kerna klu takdak mreka, pasti insan2 muda speti aku bkal tepesong dan tiada arah tujuan...


hmm...kisah ini skadar nurkilan utk diingati..tiada niat nak mnyentuh mna2 pihak..tq :)

Sunday, 13 March 2011

hidup di plkn part 1

ble teringat blik...mcm2 dah belaku sepanjang aku telibat dlm PLKN siri 8 2011...susah pyahnya menempa kjayaan dlm pesainagn yg sengit..mne tak nye...ade 4 kompeni agung iaitu ALPHA, BRAVO, CHARLIE, DELTA...

aku kompeni ap??? hah.. jeng jeng...nti aku btau..


mule2 aku masuk..aku sgt tekejut ngn suasana kt kem..ye laa npe pon khidmat negara sure ade peraturan ketat n kawad.. kawan?!! aku expert sket bab mencari kawan sebilik nie..haha( puji sendri lak).. mule2 je kekok jumpe kwn baru tp tak smpai 2 hari dah mcm adik beradik da..member blok sebelah siap labelkan kami cam daa knal lme..makk aiii,punye laa mesranya kami..ade gak part2 aku nangis dlm toilet ble tak puas hati..( heh heh).


meh sini kau nak cite psal ape yg mule2 pelatih2 kne wat....first KAWAD..cuak gak aku ble tibe time kne kawad..mne taknye aku mne ada asas kawad...jawapannya aku bedalnye...jurulatih soh kekiri ak ke kiri..ikott je mcm lembu kne cucuk idong..haha
Barisss, bariss sedia! ke kanan lurus!!
hari2 tu je yg aku dengar..huhuu
lpe lak nak cite nak kawad formal ada tatacra tau...mesti lengkap bepakaian full loreng atau half...
best time tu...nampak segak dan bergaya..ecehhcehh
okehh laa...smapai sini dulu nurkilan hamba...
sebelom undur dri, sini nak maklum t ada hidop plkn 2 lak..
nantikannn

kisahku dengan plkn

panjangnya perjalanan menyusuri liku2 kehidupan di plkn...

ada happy
ada sedih
ada cuak
ada cinta
ada rindu
suma becampur menjadi satu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...